Kreću ulaganja u terminal za rasute terete Bakar

Potpisan je ugovor i kreću radovi na rekonstrukciji kolosijeka, prometnih I skladišnih površina te prateće infrastrukture na području terminala za rasute terete Bakar. Zajednički projekt Lučke uprave Rijeka I Luke Rijeka vrijedan je nešto više od 45 milijuna kuna, a sa 85 posto sufinanciran je iz europskog CEF-.a.

 

On je početak ulaganja bazen Bakar. Popravit će mogućnost prekrcaja I odvoza kako željezne rude tako I ugljena iz bazena Bakar. “– rekao je na potpisivanju ugovora zamjenik predsjednika Uprave Luke Rijeka Duško Grabovac.

Ulaganje u terminal za rasute terete Bakar pohvalio je bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić. “Ta ulaganja do sada su izostajala I česti su bili pritisci nas sa strane grada Bakra, naših građana prvenstveno zbog ekoloških onečišćenja I svega onoga što se na terminalu događalo proteklih godina.”

 

On je jedan od sedam razvojnih projekata Lučke uprave Rijeka sufinanciranih iz CEF fonda ukupne vrijednosti gotovo milijardu kuna.

 

2020. godina je godina kada će ovi projekti u najvećem djelu promijeniti izgled promijeniti izgled riječke luke, a ključni događaj u ovoj godini bi trebao biti potpisivanje koncesijskog ugovora za Zagrebačku obalu koji bi se trebao desiti u prvoj polovici ove godine.” -istaknuo je ravnatelj Lučke Uprave Rijeka Denis Vukorepa.

 

Sve to će doprinijeti razvoju riječke luke, transformirajući je u značajno prometno I logističko čvorište, istaknuto je u zgradi Lučke uprave Rijeka.

 

To Rijeka zaslužuje I to je Rijeci potrebno. Rijeka lovi korak s drugima, mi smo zaostajali, mi smo bili zbog drugih zbog objektvnih, a i subjektivnih razloga neopravdanih razloga u zaostatku ali sada s svim ovim što činimo, vraćamo Rijeci njezin status. “ - naglasio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

 

To znači razvoj ovog područja, znači nova radna mjesta, znači porast kvalitete života ovoga kraja. “ -zaključio je žuapn Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina.

 

 

 

 

Kategorija