Krk: Više zvjezdica-bolja popunjenost

 

Kvarner je ponovo ostvario rekordan turistički promet. Brojke od 3 milijuna i 100 tisuća dolazaka i više od 19 milijuna noćenja stoje iza najuspješnije godine u povijesti Primorsko-goranske županije. 

Rekordna sezona na Kvarneru znači 2 posto više dolazaka te 1 posto više noćenja u odnosu na do sada najbolju 2018. godinu. Tradicionalno najjače tržište je Njemačka sa 4,7 milijuna noćenja, a slijede Slovenija, Austrija i Italija. Udjel turista iz ove četiri zemlje u ukupnim broju je čak 70%

KRK

Po turističkim brojkama prednjači otok Krk koji je ostvario 7 milijuna noćenja što čini 36 posto u ukupnom broju noćenja na Kvarneru. Odlični turistički rezultati zabilježeni su diljem otoka pa tako i u gradu Krku koji je smatra direktorica turističke zajednice Nataša Jurina sve bliže cilju - cjelogodišnjem turizmu

- Preko milijun I 350 tisuća noćenja ostvareno je na području grada Krka, ono što veseli da je porast bio evidentiran u pred i posezoni to je neko naše strateško opredjeljenje da ako se raste se raste u periodu pred i posezone. istaknula je direktorica TZ Grada Krka.

Što se vrste smještaja tiče, najveći porast ostvaren je u onom najviše kategorije, točnije s 4 ili 5 zvjezdica. Tako u hotelu s 4 zvjezdice u Malinskoj koji ima 161 smještajnu jedinicu zadovoljno trljaju ruke, u prošloj godini ostvarili su 70 tisuća noćenja. Da turisti traže sve veću kvalitetu, potvrđuju I u Turističkoj zajednici Grada Krka. 

- Kvalitetniji I skuplji smještaj ima bolju popunjenost, od onog što bi rekli da je standardi smještaj, I ako se tijekom turističke sezone mogao naći neki smještaj, ako je nešto ostalo prazno, to je bio smještaj koji je slabije kvalitete I nešto niže cijene on se nije popunio. Smatraju u TZ Grada Krka. 

Potvrđuju ti i brojke za Kvarner. Sav obiteljski smještaj ima porast noćenja od 1%, no obiteljski smještaj s 5 zvjezdica ostvario je čak 38% više noćenja! Kampovi s 5 zvjezdica bilježe porast od 22%, a hoteli od 4 I 5 zvjezdica 6 posto više. Područje Kvarnera je na trećem mjestu po broju raspoloživih smještajnih kapaciteta u Hrvatskoj, iza Istarske i Splitsko-dalmatinske županije. U 2019. godini turistima je na raspolaganju bilo 190.000 stalnih kreveta koje u smještajnim kapacitetima Republike Hrvatske predstavljaju udjel od 17%.

 

Kategorija