Maškarana jota

60 kg fažola, 60 kg kupusa, 20 kg dimljene vratine i kobasica te 7 kg pancete stalo je u veliku padelu u kojoj se kuhala jota

60 kg fažola, 60 kg kupusa, 20 kg dimljene vratine i kobasica, 7 kg pancete stalo je u veliku padelu u kojoj su riječki obrtnici uz pomoć učenika iz Ugostiteljske škole Opatija skuhali Maškaranu jotu, humanitarno-gastronomsku manifestaciju u sklopu Riječkog karnevala.

- U organizaciji sudjeluju isključivo obrtnici grada Rijeke, ovo je 14. jota koju organiziramo, a prikupljena sredstava uvijek doniramo potrebitoj organizaciji ili udruzi – rekao je predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka, Darko Sertić.

Udruga Palentar je kuhala palentu kompiricu od 20 kg muke i 20 kg krumpira te maslo.

Sav prihod od prodaje namijenjen je Centru za odgoj i obrazovanje Rijeka.

- Gdje ćete ljepši poklon povodom 60 godina našeg Centra, zahvaljujemo se Udruženju obrtnika grada Rijeke koji je ovu hvalevrijednu humanitarnu maškaranu jotu usmjerio upravo na opremanje kabineta za pomoćna zanimanja konobar i servirka, istaknula je ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka, Ivone Šabarić Rubeša.

Riječani i njihovi gosti s jotom i palentom kompiricom bili su i više nego zadovoljni. U sklopu manifestacije se održala i modna revija riječkih obrtnica na temu Karolina Riječka, kao doprinos Udruženja obrtnika Gradu Rijeci nosiocu prestižne titule Europske prijestolnice kulture.

Kategorija