Maškarana jota osigurala novac za opremanje praktikuma učenika s invaliditetom

Primopredaja čeka-1

 

 

Uručenje donacije: riječkih obrtnici za učenike s invaliditetom

 

 

Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka svoj 60. rođendan zasigurno će dugo pamtiti jer je projekt opremanja praktikuma za osposobljavanje učenika s invaliditetom za poslove pomoćnog konobara i servira/servirke bogatiji za 17.500,00 kn. Ček s navedenim iznosom ravnateljici Centra, gđi Ivone Šabarić Rubeša, uručio je predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka, g. Darko Sertić koji kaže:

Dobrovoljnim prilozima posjetitelji su bili dio humanitarne priče te pomogli prikupljanju sredstava za opremanje praktikuma učenika s invaliditetom. Od 1. jote do danas prikupljeno je preko 131.000,00 kn. Odlična posjećenost i prihvaćenost iste uz potporu Hrvatske obrtničke komore, Obrtničke komore Primorsko-goranske županije – koje su i ove godine donirali sredstva, Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke te ostalih pokrovitelja, sponzora i partnera doprinjela je održavanju 14. po redu jote. S posebnim zadovoljstvom donirali smo sveukupno prikupljena sredstva za potrebe naših sugrađanina.

Ovom, prvenstveno humanitarnom, a zatim gastronomsko-turističkom manifestacijom riječki se obrtnici aktivno uključuju u život grada te doprinose afirmaciji i razvitku urbanog turizma kao orijentacije njegova budućeg razvitka.“- zaključuje Sertić.

Ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka, gđa Šabarić Rubeša, nije krila zadovoljstvo i sreću što je Udruženje obrtnika Rijeka ove godine izabralo upravo njihovu ustanovu kako bi sakupili sredstva i pomogli u opremanju praktikuma za učenike s invaliditetom te kaže: „Nismo mogli poželjeti ljepši poklon za naš 60.-ti rođendan! Veliko hvala još jednom Udruženju obrtnika Rijeka na hvalevrijednoj manifestaciji te im želim da Maškarana jota živi još dugo, dugo te uveseljava i pomogne onima kojima je to najpotrebnije.“

Naime, Udruženje obrtnika Rijeka, koje okuplja 3000 obrtnika s područja gradova Rijeke, Bakra i Kraljevice te općina Čavle i Kostrena, je u sklopu Riječkog karnevala, 22. veljače, po 14. put zaredom organiziralo humanitarno-gastronomsku manifestaciju Maškarana jota prilikom koje su riječki obrtnici uz pomoć učenika iz Ugostiteljske škole Opatija i Udruge Palentar iz Grobnika kuhali preko 600 porcija jote uz koju su se servirali palenta kompirica i čaša žlahtine.

 

Udruženje obrtnika Rijeka okuplja 3000 članova – obrtnika s područja gradova Rijeke, Bakra i Kraljevice te općina Čavle i Kostrena. Udruženje pruža podršku od samog otvaranja obrta i nadalje tijekom poslovanja, pravovremeno informira članstvo o promjenama bitnim za njihovo poslovanje, osigurava besplatne savjete odvjetničkog društva te savjete ovlaštenog računovođe. Organizira i (su)financira različite edukacije, seminare i tečajeve. Kroz pogodnosti 60-ak partnera Zajedničke nabave obrtnici ostvaruju značajne uštede kroz nabavku električne energije, goriva, građevinskog materijala i sl., a s ciljem da ostvarene uštede višestruko premašuju godišnji iznos komorskog doprinosa kojeg su obrtnici zakonski obvezni plaćati.