Migrant u karanteni pod nadzorom policije

Odbjegli migrant pozitivan na koronavirus je u karantenskom smještaju i pod nadzorom policije. Epilog je to velike policijske potjere koja je nakon 18 sati završila jutros kada ga je policijski službenik pronašao na području Brajdice u Rijeci.    

Strani državljanin je zatečen u subotu, 5. rujna na širem području Policijske uprave primorsko-goranske, tijekom redovnog postupanja policijskih službenika radi sprječavanja nezakonitih migracija. Utvrđeno je da mu je potrebna liječnička pomoć te je isto zatraženo, a migrant je u tom trenutku zatečen sam. Nadalje, postupanjem zdravstvenih djelatnika utvrđeno je da je osoba pozitivna na COVID 19 te je smješten na odgovarajući odjel KBC Rijeka. Stoji u priopćenju policije.

No pravi problemi počinju za policiju, ali i epidemiloge jučer oko 13 sati kada je migrant pobjegao iz bolnice. Policija je odmah nakon dojave KBC-a krenula u potragu za što je angažiran, po policijskom riječniku, dostatan broj policijskih službenika. Pregledavao se kug oko bolnice, okolni parkovi, željenznički i autobusni kolodvor, a i šire. Opsežna potraga završila je oko 7 sati ujutro, a u suradnji sa Stožerom civilne zaštite Grada Rijeke migrant je trenutno smješten u objektu koji je namijenjen karantenskom smještaju i u nadležnosti je navedenog Stožera. Dio na kojem se nalazi spomenuta osoba osiguravaju policijski službenici  kako bi se spriječio njegov ponovni pokušaj bijega.

Pronađeni stranac, bez ikakvih dokumenata, po izjavi državljanin Pakistana, rođen. 2000. godine je izrazio namjeru za azil, ali će po donošenju rješenja o privremenom ograničavanju slobode kretanja poradi opasnosti za javno zdravlje biti u samoizolaciji u odgovarajućem policijskome smještaju. 

 

Kategorija