Mjera za očuvanje radnih mjesta: Od travnja potpora povećana na 4.000 kuna

Sukladno politici poticanja očuvanja radnih mjesta, mjera iznosa potpore Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za očuvanje radnih mjesta u sektorima pogođenim koronavirusom bit će povećan i iznosit će 4.000 kuna u travnju i svibnju 2020. godine, a poslodavci koji koriste potpore bit će oslobođeni troškova pripadajućih doprinosa

Vlade Republike Hrvatske je danas na 222. sjednici, između ostaloga, prihvatila zaključak o drugoj skupini mjera za pomoć gospodarstvu uslijed epidemije koronavirusa COVID-19 čija je provedba u nadležnosti Ministarstva financija i Ministarstva rada i mirovinskoga sustava. 

Sukladno politici poticanja očuvanja radnih mjesta,  mjera iznosa potpore Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za očuvanje radnih mjesta u sektorima pogođenim koronavirusom bit će povećan i iznosit će 4.000 kuna u travnju i svibnju 2020. godine, a poslodavci koji koriste potpore bit će oslobođeni troškova pripadajućih doprinosa. 

Također, predstavljeno je i  osam izmjena mjera od 17. ožujka 2020. iz resora financija i rada i mirovinskoga sustava  usmjerenih na očuvanje stabilnosti gospodarstva te poticanje očuvanja radnih mjesta. 

Izmjenama su obuhvaćene i mjere iz resora financija kojima će porezni obveznici, kojima je rad onemogućen ili otežan, biti u cijelosti ili djelomično oslobođeni plaćanja javnih davanja te će imati mogućnosti odgode plaćanja poreza na dodanu vrijednost sve do naplate izdanih računa. 

Zaključak će se provodit tijekom epidemije koronavirusa u Republici Hrvatskoj te će se po potrebi mijenjati i donositi nove mjere, a u korist pomoći gospodarstvu i očuvanju zaposlenosti i radnih mjesta.

Sjednica Vlade RH