Na britanskom BBC-u emisija o Rijeci, Europskoj prijestolnici kulture 2020. i Kvarneru

camera-973107_1920

 

BBC Getaways o eno-gastro, povijesnoj i kulturnoj baštini Rijeke, Opatije i otoka Krka

 

U organizaciji Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Londonu, turističkih zajednica Kvarnera, grada Rijeke i otoka Krka, u Hrvatskoj je snimljena emisija BBC Getaways, posvećena ovogodišnjim najatraktivnijim turističkim destinacijama diljem svijeta. Epizoda o Kvarneru bit će emitirana uoči službenog otvorenja programa Rijeke, Europske prijestolnice kulture 2020., u sklopu 11. sezone emisije, 30. siječnja na programu BBC 1 te 3. veljače na BBC 2, ali i na brzorastućoj BBC iPlayer platformi s mjesečnim dosegom od preko 17 milijuna britanskih gledatelja i 426 milijuna gledatelja širom svijeta.

 

Rijeka EPK 2020. naša je najvažnija kulturna inicijativa u ovoj godini koju koristimo za dodatnu promociju Hrvatske i na nama važnom britanskom tržištu, gdje upravo provodimo i našu prvu ovogodišnju brand kampanju. Uvjeren sam da će naše brojne marketinške aktivnosti među Britancima rezultirati dodatnom afirmacijom naše zemlje kao poželjne turističke destinacije raznolike ponude“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

 

Britanski TV voditelji, Jennifer Reoch i Joe Lindsay, gledatelje će upoznati s povijesnim značajem Opatije „stare dame hrvatskog turizma“ te istaknuti sve pogodnosti zdravstvenog turizma ovog dijela Hrvatske. Prikazat će se Villa Angiolina, zatim prvi hotel na hrvatskoj obali, hotel Kvarner, a ekipa BBC-a plovit će i uzduž šetnice Lungomare. U emisiji će se prikazati znamenitosti grada Rijeke, kao i lokacije uključene u program Europske prijestolnice kulture, od HNK Ivana plemenitog Zajca, Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, Peek&Poke muzeja do Trsata i Trsatskog kaštela. Sadržaj emisije obogatit će i posjet otoku Krku gdje će voditelji degustirati morsko pjenušavo vino Valomet, a cijeli Kvarner prikazati kao cjelogodišnju destinaciju inovativne ponude.

 

Povodom prikazivanja emisije, voditelj Joe Lindsay posebno ističe Rijeku kao city break destinaciju izrazitog potencijala i nekonvencionalne ponude idealne za britansko emitivno tržište. „Oduševljen sam s Rijekom i smatram da je Britanci tek trebaju otkriti. Nesumnjivo će postati hit destinacija intrigantne povijesti koja je manje poznata u Velikoj Britaniji. Oduševljeno sam otkrio da je Rijeka domovina torpeda, a saznao sam i poveznicu grada i Georgea Von Trappa koji je poslužio kao inspiracija za film „Moje pjesme, moji snovi“. Iako nisam obožavatelj tehnologije, bio sam očaran inovativnim muzejima poput Peek&Poke i otmjenom arhitekturom kazališta Ivan pl. Zajc. Planiram se ubrzo ponovno vratiti, a posebno želim posjetiti jahtu Galeb“, izjavio je Lindsay.

BBC Getaways emisija prikazuje atraktivne svjetske destinacije, a uz Rijeku, Opatiju i otok Krk, nova sezona obuhvatit će i destinacije poput Menorce, Philadelphije, Praga, Brna, Krete i Seville.