Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu podignuta Zelena zastava

Zelena zastava dodjeljuje se za postignuća na području zaštite okoliša te je FMTU prva sastavnica na Sveučilištu u Rijeci koja je primila ovo priznanje.

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu održano je podizanje Zelene zastave pred studentima i uvaženim uzvanicima. Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu stekao je status međunarodnog FEE EcoCampus-a (Foundation for Environmental Education). Međunarodno priznanje i Zelena zastava dodjeljuje se za postignuća na području zaštite okoliša te je FMTU prva sastavnica na Sveučilištu u Rijeci koja je primila ovo priznanje. Nakon podizanja zastave studenti su predstavili aktivnosti Eko odbora poput plave, zelene i digitalne čistke, eko recepti za pravilnu prehranu, savjeti za uštedu energije, analiza potrošnje energenata i navike putovanja studenata i djelatnika pri dolasku i odlasku sa fakulteta te plakat ciljevi održivog razvoja. Studenti su obilježili Dan bioraznolikosti izradom kućica za ptice te uredili u vrtu prostor zelene učionice, te projekt pod nazivom Zeleno studiranje financirali sredstvima Studentskog centra Rijeka.

Stjecanjem certifikata i Zelene zastave ostvaruje se podizanje svijesti studenata, zaposlenika, lokalne i šire zajednice o održivom razvoju te promiču ekološki i društveno odgovorni projekti. Uključenjem studenata u projekte na fakultetu dokaz su da oni na tržištu rada biti sposobni provoditi slične i još zahtjevnije projekte.

Kategorija