Najčešća novogodišnja odluka je pronalazak (boljeg) posla

 

Novogodišnje želje su pred nama, a dobar dio njih odnosi se na planove vezane uz karijeru. S kojim su željama i odlukama ispitanici ulaze u 2020. godinu istražio je portal MojPosao na gotovo 400 ispitanika.

Novogodišnja odluka za 2020. je pronalazak (boljeg) posla

Tri četvrtine ispitanika (75%) planira donijeti novogodišnju odluku, a od njih, tri četvrtine (75%) planira donijeti odluku vezanu uz posao, dok ih 25% donosi odluke nevezano uz profesionalni razvoj.

Od ispitanika koji su donose novogodišnju odluku vezanu uz posao, to je najčešće pronalazak (boljeg) posla, njih čak 62% namjerava pronaći (bolji) posao. Trećina ispitanika odlučila se usavršavati i educirati (34%), a trećina (33%) povećati primanja. 17% ispitanika odlučilo se posvetiti ravnoteži poslovnog i privatnog života. 6% ispitanika odlučilo je poraditi na svom ponašanju na trenutnom poslu (npr. povećati inicijativu, bolje se slagati s kolegama, izbjegavati sukobe i sl.).

Novogodišnje odluke u podjednakoj mjeri donose žene (75%) i muškarci (74%), s tim da žene nešto u većoj mjeri donose novogodišnje odluke vezene uz posao (59%) nego muškarci (51%).

Novogodišnjim odlukama skloniji su mlađi ispitanici; 90% ispitanika do 25 godina planira donijeti novogodišnju odluku, dok isto planira napraviti 78% ispitanika u dobi od 26 do 30 godina. Novogodišnjim odlukama najmanje su skloni ispitanici stariji od 41 godinu; njih 70% planira donijeti novogodišnju odluku.

Odluke donosimo, ali ne ispunjavamo

Iako je prošle godine 82% ispitanika izjavilo kako planiraju donjeti novogodišnju odluku, kada ih sada pitamo, tek njih nešto više od polovice izjavljuje kako su je i na kraju donjeli (54%).

Od onih koji su prošle godine donijeli novogodišnju odluku, njih 64% donijelo je odluku vezanu za posao i karijeru, i to najčešće, baš kao i ove godine, pronalazak (boljeg) posla.

Kategorija