Nepravda: Rukometašice Zameta cijelu sezonu bez poraza i ostaju u drugoj ligi...

Razočarani i šokirani, takav je naime osjećaj zavlado ženskim rukomenim kolektivom Zameta kada su pročitali oduku Hrvatskog rukometnog saveza u kojoj stoji kako su poništena sva natjecanja u aktualnoj sezoni bez prava proširivanja lige što bi u prijevodu značilo kako bi Zamećanke i sljedeće godine trebale igrati drugu ligu.

Šokirane smo, nismo očekivale tu odluku, mislim da je malo preuranjena, moglo se malo pričekati. Svakako bilo je drugih rješenja, a ne ovo što je po meni bilo najgore u sportskom smislu. Rekla je predsjednica ŽRK Zamet Iva Lesjak. 

Osim za upravu razočarenje ne kriju ni igračice jer su u dosad 66 posto odigranih utakmica u ligi uvjerljivo prve bez poraza.

Naravno da smo razočarane, sav taj naš trud je sada pao u vodu, jer smo znale da se moramo truditi i uči u prvu ligu. Imale smo 16 pobjeda, a do mislim da bi se taj pobjednički niz nastavio i do kraja. Stvarno nam je žao što je na kraju sve ovako moralo završiti. Smatra igračica Zameta Katja Mikulić

No  borba za prvu ligu se nastavlja. Da je Zametu mjesto u prvoj ligi na parketu su dokazale, a sada moraju to dokazivati i izvan dvorana. Nakon prvotnog šoka počelo se raditi i na žalbi.   

Poslali smo žalbu Hrvatskom rukometnom savezu, krenuli smo i s potpisivanjem peticije. Pokušat ćemo uvjerit savez da odluka nije bila ispravna, da možda odluče drugačije. Evo sukoro i krećemo s treninzima pa možda se ta sezona može i završiti. Nama u ženskom rukometu neostaje samo šest kola i može se to prije ljeta izgura pa da makar završimo i 15. srpnja, zašto da ne. Naglasila je Iva Lesjak

Nastavak prvenstva s druge strane ne bi bio ni malo lagan, potrošena su predviđena sredstva, sponzora nema. Teško ih je bilo naći i prije, a sada će biti još i gore. Smatra predsjednica kluba, a upravo te financije su i razlog zbog kojeg je Zamet i ispao iz prve lige. 

Ženski rukometni klub Zamet nakon desetljeća nema financijskih dugova, obveze prema igračicama se izvršavaju redovito, a hoće li tako biti i dalje, ostane li na stazi odluka matičnog saveza, predsjednica Lesjak ne može garantirati.

 

Kategorija