Noć muzeja 2020.: Velike obljetnice hrvatskih muzeja

U petak nas očekuje 15. Noć muzeja, najznačajnija manifestacija hrvatskih muzeja

Velike obljetnice hrvatskih muzeja, zajednička je tema ovogodišnje Noći muzeja koja će se održati 15. put zaredom i to od 18 sati do jedan sat poslije ponoći. Riječki muzeji pripremaju bogat program događanja koji će ujedno biti i uvertira za veliko otvaranje programa Rijeka 2020 Europska prijestolnica kulture.

- Izdvajamo besplatan posjet našim izložbama. U radionici Silvija Rebića u Guvernerovoj palači moći ćemo saznati kako nastaje violina, a najmlađe očekuje zabava u Čudotvornici, rekla je ravnateljica Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Nikolina Radić Štivić.

Prirodoslovni muzej Rijeka ove godine posjetiteljima nudi nešto novo.

- Pripremili smo životinje tame, najzanimljivije primjerke iz zbirke naših životinjskih vrsta koje su prilagođene ili životu u podzemlju ili na velikim dubinama i nekad zbog tih svojih prilagodbi imaju groteskne i zanimljive oblike, rekla je ravnateljica Prirodoslovnog muzeja Rijeka Željka Modrić Surina.

U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti bit će otvorena prva velika EPK izložba – „S kolekcijom“ vizualnog umjetnika Davida Maljkovića. Osim izložbenog programa muzej je pripremio i bogat glazbeni program.

Muzej grada Rijeke organizira posjet stalnoj izložbi Riječki torpedo prvi na svijetu u željezničkom skladištu na Trgu Žabica. Zanimljiv program priprema riječki Astronomski centar, posvećen svemirskim obljetnicama.

Kategorija