Nova vizura Jadranova

Do početka ljetne sezone u Jadranovu će niknuti nova 250 metara dugačka plaža uz koju će se nadovezati trg, šetalište te nova, veća i opremljenija lučica Zamlat.

Bageri naveliko rade, a uvala Grabrova u Jadranovu mijenja svoj izgled. Do početka ljetne sezone u Jadranovu će niknuti nova 250 metara dugačka plaža uz koju će se nadovezati trg, šetalište te nova, veća i opremljenija lučica Zamlat.

- Crikvenica je grad turizma, zdravstvenog turizma i fali nam plažnog prostora s obzirom na priliv ljudi koji po ljeti ovdje dolazi. Evo ova plaža kad se uredi bit će po meni perjanica plaža na čitavom Jadranu, imat ćemo to prilike vidjet i to vrlo brzo – rekao je gradonačelnik Grada Crikvenice, Damir Rukavina.

Radi se o jednoj od većih investicija na području grada Crikvenice započetoj krajem 2019. godine.

- I u prvoj fazi koja je planirana prije početka turističke sezone 2020. planira se u potpunosti urediti ovaj plažni prostor, to obuhvaća 250 metara plaže. Ono što će nam ostati za drugu fazu je popločenje dijela trga koji se formira iza novonastale plaže – rekla je zamjenica gradonačelnika Grada Crikvenice, Silvia Crnić.

Investicija vrijedna 15 milijuna kuna u jednakoj će mjeri doprinjeti kvaliteti boravka turista kao i domaćih žitelja.

- Mještani Jadranova ali i građani cijelog Grada Crikvenice kao i građani iz cijele regije dobit će zaista jednu lijepu plažu. Mi vjerujemo da će ona biti na ponos svima u Jadranovu i vjerujemo da će motivirati da na sunačanje i kupanje dođu upravo ovdje, dodala je Crnić.

Nakon Grabrove u gradu će se posvetiti i ostalim crikveničkim plažama koje vape za uređenjem.

- Projektiramo i pripremamo isto tako investicije u plažni prostor u Selcu i u Dramlju i od Crikvenice prema Selcu. To su ogromne investicije, ne desetljeća nego stoljetne investicije koje će promijenit vizuru grada Crikvenice – objasnio je Rukavina.

Osim Grada Crikvenice, turistički razvoj Jadranova, sa 640 000 kuna poduprlo je i ministarstvo turizma kroz program razvoja javne turističke infrastrukture.