Održan Platak Disc Golf Open 2020

Ovog je vikenda održan Platak Disc Golf Open 2020, dvodnevni turnir na prvom hrvatskom stalnom disc golf terenu na Platku. Radi se o turniru u organizaciji riječkog Disc golf kluba Eagle ali i prvom turniru u Hrvatskoj od izbijanja korona krize.

- Volimo reći da je to najbolji sport za koji nikada niste čuli, igra se slično kao i običan golf s lopticom međutim mi tu imamo frizbije i cilj je pogoditi disc golf koš. Osim ovakvih otvorenih staza postoje i šumske staze gdje drveće i slične stvari čine dodatne prepreke i probleme – rekao je Vjeran Tuhtan iz Disc golf kluba Eagle Rijeka.

- Znači postoji početna pozicija i koš koji je zapravo rupa kao u golfu, ostala pravila su dosta slična, imamo početno mjesto, broji se broj bacanja do koša samo nemamo palice nego imamo specijalno dizajnirane diskove – objasnio je predsjednik Hrvatskog flying disc saveza, Tomislav Gorički.

Za sve vas koji biste se željeli okušat u ovom sportu koji je ušao u obitelj Hrvatskog olimpijskog odbora, jednostavno dođite na Platak gdje vas očekuje stalan disc golf teren, 50 hektara terena kao i discovi koje možete iznajmiti.

 

Kategorija