Održana druga Eko tržnica u Krku

U centru Krka, pored glavnog parka, održana je druga ovogodišnja ekološka tržnica. Organizira je Udruga Progres Krk s ciljem promoviranja ekološkog uzgoja hrane.

U centru grada Krka, pored glavnog parka, održana je druga ovogodišnja ekološka tržnica. Organizira je Udruga Progres Krk s ciljem promoviranja ekološkog uzgoja hrane. 

- Ekološka proizvodnja to je kad ljudi proizvode sa srcem. Kad poštuju zemlju, svaki svoj proizvod, bez tretiranja, mi recimo koristimo biljne čajeve, umjesto ostalih proizvođača koji koriste kemiju, čak i ako je navala kukaca, istaknula je prodavačica Ana Loboda 

Na štandovima se našao široki asortiman ekološki uzgojene hrane. Od svježeg voća i povrća, mliječnih i suhomesnatih proizvodi, do raznih pekmeza, namaza te tjestenine. Na eko tržnici smo zatekli i Veru Sokić. 

-  Ja sam iz Nove gradiške, bavim se proizvodnjom tjestenine bez jaja. Gledamo da bude sve ekološki, beremo sami medvjeđi luk, koprive, gljive. Ostali proizvodi su svi iz prirode kako dolazi sezona prvo kreće medvjeđi luk, beremo ga za tjesteninu, pravimo pesto od njega.

Zdravi i ukusni domaći proizvodi imaju svoje redovite kupce. 

- Svaki put kada je eko tržnica u Krku, dođemo na tržnicu, sada je prva subota u mjesecu, a sada će biti i dvaput mjesečno, najčešće kupujem voće, povrće, prerađevine, rekla je Dubvravka. 

Svi proizvodi potječu iz OPG-ova I ekološki su certificirani. Ekološka tržnica u Krku održavat će se svake prve subote te svakog trećeg u utorka u mjesecu. 

Svoje proizvode na ekološkoj tržnici otočanima su predstavili već dobro poznati proizvođači: OPG Prenc, OPG Sokić, Kmetija Žagar (BIO Dobrote), OPG Aronija Brolich, SMID, OPG Bogdanić i OPG Loboda Dalj.

Kategorija