Opatija: Počinje najveći futsal turnir u regiji

 

Ovog vikenda u Sportskoj dvorani Marino Cvetković u Opatiji održat će se «Liburnija futsal cup X». Najveći futsal turnir u regiji održat će se desetu godinu za redom na kojemu će sudjelovati 24 ekipe iz Hrvatske i inozemstva. Turnir počinje u subotu 04. siječnja 2020. i traje do nedjelje 12. siječnja 2020. kada je na rasporedu završnica.

 

Turnir će se igrati prema standardnim FIFA futsal pravilima, dakle 4 igrača u polju + vratar s loptom veličine 4. Momčadi će se boriti za nagradni fond u iznosu od 20 000 kn kojeg će podijeliti tri prvoplasirane ekipe. Za sve posjetitelje organizatori su pripremili bogatu tombolu koja će biti održana posljednjeg dana turnira.

 

«Svake godine konkurencija je sve snažnija. Na turnir osim najboljih futsal igrača naše regije dolaze reprezentativci Hrvatske i Slovenije. Ove godine po prvi puta sudjeluje i ekipa iz Sarajeva. Budući da svi veći turniri u ovom djelu Hrvatske prelaze na sustav mini nogometa, dakle 5 + 1, naš turnir ostaje jedini klasični turnir prema futsal pravilima čime smo uistinu jedinstveni na ovom području. Futsal je jedini istinski malonogometni sport priznat od svjetske krovne nogometne organizacije FIFA-e, a ljepotu tog sporta ne treba posebno naglašavati.», rekao je Domagoj Tramontana

 

Osim seniorskog djela turnira, ove godine će se isto tako već tradicionalno održati i LIBURNIJA FUTSAL MINI CUP turnir za djevojčice i dječake rođene 2011. godine i mlađe. Turnir će se igrati u dvije kategorije, U9 i U8, a sudjeluje 12 ekipa u obje kategorije.

 

Kategorija