Otvorena telefonska liniju za pomoć mještanima, odgođena podjela uskrsnih bonova

 

 

U sklopu seta preventivnih mjera koje je Općina Kostrena poduzela u borbi protiv širenja koronavirusa, otvorena je telefonska linija 051 209 062 koja je na raspolaganju mještanima Kostrene radnim danom od 8 do 16 sati. Kako bi se smanjio izlazak iz kuće i osobni kontakt mještana koji spadaju u rizične skupine poput starijih osoba, kroničnih bolesnika, invalida i osoba s rješenjem o samoizolaciji, Općina Kostrena će u suradnji s lokalnom ljekarnom i liječnicima obiteljske medicine u kostrenskom Domu zdravlja organizirati dostavu lijekova te uz pomoć volontera iz DVD Kostrena dostavu osnovnih namirnica i higijenskih potrepština.

 

Do prestanka epidemije, odgađa se podjela novčanih bonova koje Općina Kostrena tradicionalno povodom Uskrsa daruje svim svojim mještanima starijim od 80 godina. Informacije o terminu podjele bonova bit će objavljene naknadno, na općinskim mrežnim stranicama kao i putem lokalnih medija. Bonovi za korisnike programa socijalne skrbi, poslani su poštom na kućne adrese korisnika. Iznimno u ovoj situaciji nije potrebno dostavljati potvrde o primanjima u zadnja 3 mjeseca. U slučaju potrebe za dostavljanjem bilo kakve dodatne dokumentacije, preporuka je da se ona dostavlja poštom.

Obzirom da je u cilju prevencije širenja virusa COVlD-19, Općinska uprava Općine Kostrena ograničila rad sa strankama, za ostvarivanje prava na naknadu za rođenje djeteta nije potrebno dolaziti u Općinu Kostrena. Obrazac je moguće preuzeti na općinskim mrežnim stranicama u direktoriju E-UPRAVA. Popunjen obrazac uz skeniranu dokumentaciju može se dostaviti e-mailom ili poštom, u periodu ne duljem od 3 mjeseca. Općina će izaći u susret mještanima i s rokovima dospijeća komunalne naknade. Mještanima koji nemaju ugovoreno plaćanje komunalne naknade trajnim nalogom ili mogućnost plaćanja internetskim bankarstvom, a radi mjera uvedenih zbog koronavirusa tu obavezu nisu u mogućnosti izvršiti u roku dospijeća, komunalnu naknadu mogu platiti u roku do 60 dana, bez obračuna zateznih kamata.

U pripremi je i plan gospodarskih mjera kojima će Općina pomoći malim poduzetnicima na svojem području.

 

 

 

Kategorija