Otvorenja zavjetna lovačka kapelice svetog Huberta na Platku

Župan Zlatko Komadina sa zamjenikom Petrom Mamulom, prisustvovao je otvorenju zavjetne lovačke kapelice svetog Huberta na Platku, čiju je izgradnju Primorsko-goranska županija sufinancirala s 50 tisuća kuna. 

Otvaranjem kapelice Sveti Hubert, obilježava se 25. godišnjica Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije, a ujedno je to doprinos razvoju i unaprjeđenju kulturno-povijesne i turističke infrastrukture. Lovci su dobili mjesto na kojem će svake godine, 3. studenoga, svečano obilježiti Dan svog zaštitnika, Svetog Huberta.

 Župan Zlatko Komadina podsjetio je da Primorsko-goranska županija podržava rad i brojne programe Lovačkog saveza PGŽ za koje je kroz protekle četiri godine izdvojila preko pola milijuna kuna. Uz sufinanciranje izgradnje kapelice, tu je i  provedba mjera uzgoja i očuvanja životinjskih vrsta značajnih za lovno gospodarenje s posebnim naglaskom na Tetrijeba gluhana, zatim lovno kinološke aktivnosti, lovno streljaštvo, adaptacija i opremanje lovačke biblioteke i učionice za obrazovanje kadrova te službene prostorije tajništva, izdavanje priručnika kao i premija osiguranja za kolektivno osiguranje naleta vozila na divljač.

Lovački savez PGŽ okuplja 3.194 članova, od kojih je i 59 lovkinja. 

Kategorija