PGŽ: Najveći broj zaraženih u Rijeci i riječkom prstenu, slijedi Gorski Kotar....

U PGŽ u posljednjih 24 sata 60 je novih pozitivnih osoba na Covid 19, odnosno trenutno je 540 aktivnih slučajeva. Broj testiranja je i dalje visok, a udio zaraze kod školske djece je relativno nizak, 5-8% te za sada nema potrebe obustavljati nastavu u školama. Rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ  Vladimir Mičović te je istaknuo kako se djeca zaraze dosta često unutar svoje obitelji i onda su stavljani u samoizolaciju kako ne bi unjeli to u kolektiv, a ne obrnuto. 

Oboljeli su tako u u ovoj fazi u većini radno aktivni, te je nužno osigurati na radnim mjestima poštivanje epidemioloških mjera. A kada je riječ o prisutnosti koronavirusa najgore je u Rijeci i riječkom prstenu gdje je 85% zaraženih u ukupnom udjelu zaraženih u županiji. Gorski Kotar trenutno ima udio od 8%, dok su Liburnija i Vinodolska rivijera na 2-3%, a najsigurnije je i dalje na otocima. Naglasio je Mičović.

Sve kontakte zaražnih treba prepoznati, a s obzirom na obim posla od sutra epidemiolozima u pomoć priskaču i nove snage, 7 mladih liječnika te studenti završne godine medicine.

Kategorija