Pobjeda Zameta kao epilog spektakularne sportske večeri

Jučer su se na parketu dvorane Zamet u sklopu 14. kola Paket 24 Premijer lige susreli Zamet i Dubrovnik, a pobjedu na ovoj prvenstvenoj utakmici s humanitarnim karakterom odnio je Zamet rezultatom 31:26.

Uoči same utakmice navijače su pozdravili legendarni Zametski zvončari koji su napravili kolo i dali podršku igračima, a uslijedilo je istrčavanje igrača uz atraktivne produkcijske i svjetlosne efekte. Tribine je ispunilo čak 1700 gledatelja i navijača, a tijekom cijele utakmice vladala je izvrsna atmosfera, upotpunjena glasnim navijanjem članova Armade koji u novijoj povijesti nisu pohodili rukometne utakmice zbog čega je jučerašnji susret bio uistinu poseban. Kompletan prihod od ulaznica namijenjen je liječenju oca mladog rukometaša RK Zamet, a ujedno i pripadnika Armade pa su u humanitarnom cilju RK Zamet i Armada udružili svoje snage kako bi se skupila potrebna sredstva za liječenje Tomislava Nikla u sklopu akcije „Mosa bavlju“. Atmosfera na tribinama pretočila se u izvrsnu igru na terenu, a Zamećani su pobjedom dali finalni pečat ovoj jedinstvenoj sportsko – humanitarnoj večeri.

U prvim minutama utakmice Zamet je krenuo optimistično i s tri uzastopna gola Načinovića, Martinovića i Starčevića poveo s 2 razlike. No, u prvom dijelu utakmice Dubrovnik je Zamećanima predstavljao ozbiljnu opasnost na terenu jer prelaze u vodstvo i sve do kraja prvog poluvremena traje neizvjesna igra s čestim izjednačavanjem rezultata. Tako se i na odmor otišlo rezultatom 12:12. U drugom poluvremenu Zamet je pokazao svoje novo lice i već do 37. minute, nakon čak pet uzastopnih golova od kojih tri zabija Mrakovčić, a po jedan Samardžić i Zarev, vodi s rezultatom 18:13. Slijedi dinamična igra u kojoj Zamet ne dozvoljava da Dubrovnik značajno smanji razliku, a u samoj završnici utakmice sijede tri uzastopna pogoda (Zarev, Šehić, Samardžić) nakon kojih postaje izvjesno kako je pobjeda Zameta neupitna. Rezultatom 31:26 Zamet odnosi pobjedu i nova dva boda na prvenstvenoj tablici.

Kod gostiju se istaknuo Tarik Kasumović sa sedam i Nikša Bušlje s pet pogodaka, dok je golman Marinko Ševo imao devet obrana. Kod Zameta su se istaknuli Tony Zarev sa sedam pogodaka te Sandro Samardžić i Marko Mrakovčić s pet.

 

Kategorija