Počinje festival Filmske mutacije

Počinje festival Filmske mutacije u riječkom Art-kinu

Novinari mogu razgovarati s redateljima Ferrarom i Serrom u petak od 11 sati

 

Međunarodno festivalsko-simpozijsko izdanje festivala Filmske mutacije u sklopu programskog pravca Doba moći Europske prijestolnice kulture počinje u riječkom Art-kinu 6. veljače 2020. godine i trajat će do 9. veljače. Filmske mutacije bavit će se reinterpretacijom uloge kinematografa i njegovim emancipacijskim potencijalima: film kao oko stoljeća, a posebni gosti bit će poznati redatelji Abel Ferrara i Albert Serra.

 

Novinarima zainteresiranima za razgovore sa sudionicima festivala, prije svega redateljima Abelom Ferrarom, članovima njegovog benda, redateljem Albertom Serrom i producenticom i glumicom Montse Triola, razgovori će biti omogućeni u petak na “Doručku nevidljivog filma” od 11 sati u predvorju Art-kina uz dogovor na licu mjesta s umjetničkom direktoricom festivala Tanjom Vrvilo.

Otvaranje je u četvrtak 6. veljače 2020. od 20 sati, a uključuje razgovor Alexandera Garcíje Düttmanna i Alberta Serre te premijeru njegova novog provokativnog filma LIBERTÉ/Sloboda (2019.).

Drugo veliko redateljsko ime, Abel Ferrara predstavit će se u Art-kinu u petak 7. veljače kada će se u večernjim satima u 20 sati prikazati Ferrarin novi film TOMMASO (2019.)

Posebno će zanimljiv biti nastup Abel Ferrara Banda s gostima koji priprema koncert za riječko kino u subotu 8. veljače s početkom u 22 sata, s glazbom iz Ferrarinih filmova poput BAD LIEUTENANT, 444 - LAST DAY ON EARTH i CHINA GIRL.

 

Završni dan festivala, nedjelju 9.veljače zaključuje projekcija jednog od najkontroverznijih filmova svih vremena, "Salò ili 120 dana Sodome" velikog Piera Paola Pasolinija.