Pojačani policijski nadzor: Kontrolirano je 99 vozila, a utvrđena su 32 prekršaja

Jučer, 3. lipnja od 14 do 19 sati proveden je pojačani nadzor sudionika u prometu na području Kastva i Rijeke.

Jučer, 3. lipnja od 14 do 19 sati proveden je pojačani nadzor sudionika u prometu na području Kastva i Rijeke. U provedbi pojačanog nadzora uz djelatnike prometne policije i policijske službenike Policijske uprave primorsko-goranske, sudjelovali su i djelatnici mobilne jedinice carine i stanice za tehnički pregled vozila.

Sveukupno je kontrolirano 99 vozila te su utvrđena 32 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, i to:

- 12 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa,

- 8 prekršaja tehničke neispravnosti vozila,

- 4 prekršaja isteka važenja prometne dozvole, odnosno upravljanja neregistriranim vozilom,

- 3 prekršaja korištenja mobitela u vožnji,

- po 1 prekršaj: ne postupanja po znakovima policije, vožnje pod utjecajem alkohola, nepropisnog pretjecanja, odbijanja liječničkog pregleda nakon preliminarnog testiranja na opojne droge te upravljanje vozilom bez važeće vozačke dozvole.

Isto tako, zabilježen je i jedan carinski prekršaj te prekršaj i domene Zakona o osobnoj iskaznici.

Na izvanredni tehnički pregled upućeno je pet vozača mopeda, dva vozača osobnih vozila i jedan vozač teretnog vozila. Nakon što je na stanicama za tehnički pregled utvrđena tehnička neispravnost vozila, vozači su isključeni iz prometa.

Nadalje, u vožnji pod utjecajem alkohola oko 17.40 sati na području Rujevice u Rijeci zaustavljen je 41-godišnji vozač osobnog vozila marke Audi, zagrebačkih registracijskih oznaka. Zaustavljeni vozač, ali i 61-godišnji putnik u vozilu vrijeđali su i omalovažavali policijske službenike tijekom njihova postupanja te su privedeni u službene prostorije policije. Spomenutom vozaču izmjerena je koncentracija alkohola od 1,73 g/kg te je protiv njega podnijet optužni prijedlog zbog počinjenja prometnog prekršaja (vožnje pod utjecajem alkohola), kao i prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (vrijeđanje i omalovažavanje službenih osoba), a za što je prekršajno prijavljen i 61-godišnji putnik u vozilu.

Za isti prekršaj iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, prekršajno je prijavljen i 34-godišnji vozač osobnog vozila marke BMW, vukovarske registracijske oznake. Zaustavili su ga djelatnici interventne policije oko 17.50 sati, također na području Rujevice, a spomenuti vozač je odbio postupiti po zapovijedi policije te ih vrijeđao i omalovažavao.

Osim prometnih prekršaja tijekom provedbe pojačanog nadzora sudionika u prometu, zabilježena su i tri prekršaja neovlaštenog posjedovanja droga. U počinjenju navedenog prekršaja zatečena su četvorica vozača, starosti između 20 i 40 godina. Neovlašteno su posjedovali manje količine marihuane, a jedan od njih i dvadesetak grama amfetamina. Protiv svih su podnijeti optužni prijedlozi sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporaba droga

Policija će i u narednom razdoblju provoditi pojačane mjere radi sprječavanja činjenja prometnih prekršaja, ali i svih drugih kažnjivih radnji.

Kategorija