Pomoć na opatijskom području

Starije osobe na opatijskom području koje nemaju nikoga tko im može dostaviti namirnice, mogu se obratiti na telefone volontera Crvenog križa 051/711-129 od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati te 091/ 946-2082 svakoga dana od 8 do 18 sati.

Crveni križ Opatija, zbog koronavirusa, dostavlja namirnice te lijekove starijim i nemoćnim osobama na području Liburnije.

- Naravno da nas nije strah, jer jedino čovjek može pomoći čovjeku, u ovim teškim momentima koji sada jesu, tko će ako neće čovjek čovjeku. Tako da se osjećamo dobro i kvalitetno, ljudima treba pomoći, rekao je volonter Marin Kudrić.

Uz volontere Crvenog križa, u akciji sudjeluje i devet gerontodomaćica. Četiri su iz programa Pomoć u kući, a pet iz programa Zaželi, koji je Crveni križ Opatija pokrenuo prošle godine uz pomoć eu sredstava.

- Daju nam popis namirnica koje su njima najpotrebnije, za sedam dana, malo nam je sada teško jer je tek krenulo, ima puno poziva. Do sad smo imali svoje korisnike, koje još uvijek obavljamo, a sad nam je malo teže jer imamo nove adrese – kazal je gerontodomaćica Mirna Ivančić.

Nakon što prikupe popise potrebnih namirnica, odlaze u supermarkete, a zatim starijim osobama koje su same i nemaju nikoga tko bi im mogao pomoći, hranu dostavljaju na vrata.

- Sigurni su da na ovaj način neće pokupiti virus, donesemo im hranu, pomognemo i vjerujem da su zadovoljni, olakšali smo im sigurno – dodao je Kudrić.

Starije osobe na području Liburnije koje nemaju nikoga tko im može dostavljati namirnice, mogu im se obratiti na telefone 051/711-129 od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati te 091/ 946-2082 svakoga dana od 8 do 18 sati. Javiti se mogu i osobe koje su u samoizolaciji, a nemaju nikog tko bi im dostavio namirnice. Također, Crveni križ Opatija poziva sve građane koji se žele uključiti I pomoći, to jest postati volonteri.

- Svi su dobrodošli, svatko može pomoći. Naravno tko je zdrav, nema problema s zdravljem i ima volje, rekao je volonter Frane Rački.

I društvo Crvenog križa Grada Opatije suočava se s nestašicom zaštitnih maski i rukavica te sredstava za dezinfekciju, a potrebni su i dodatni prsluci za volontere. Stoga im je svaka financijska pomoć dobrodošla.

Kategorija