Pomorci za Dječju bolnicu Kantrida

Djelatnici Pomorskog fakulteta u Rijeci, s brojnim donatorima, kolegama i prijateljima podijelit će radost glazbe na humanitarnom koncertu Pomorci dobrog srca za Kliniku za dječju kirurgiju, KBC Rijeka, koji će se održati u HNK Ivana pl. Zajca Rijeka u nedjelju, 15. prosinca 2019. s početkom u 19 sati. Na koncertu će nastupiti Klapa sv. Juraj HRM-a i Orkestar Hrvatske ratne mornarice, te gosti Ženska klapa Luka.

Ideja o humanitarnoj akciji rodila se tijekom Svečane akademije u travnju, kada je Fakultet odlučio učiniti korak naprijed i darovati druge, u regiji u kojoj radi i stvara. Prihod je namijenjen Klinici za dječju kirurgiju KBC Rijeka, odnosno kupnji opreme s ciljem uspješnog praćenja svjetskih trendova i pomaganja najmlađima.

'' Ovu godinu smo iskoristili kako bi obilježili tih 70 godina I pokazali što smo sve napravili i što ćemo napraviti u budućnosti, ali nekako, kako izreka sama kaže: Lijepo je dobiti poklon, ali kažu da je još ljepše darivati, tako da u tom darivanju Pomorski fakultet u Rijeci često organizira humanitarne akcije, naglasio je Alen Jugović, dekan Pomorskog fakulteta u Rijeci

Krajem svibnja održana je 21. veslačka regata Pomorskog fakulteta u Rijeci koja je ove godine imala humanitarn karakter. Spajanjem sporta, mora i humanosti ispunili su cilj – nabavku potrebne opreme za Dječju bolnicu Kantrida. Želja fakulteta je nastaviti suradnju s Klinikom za dječju kirurgiju.

Kategorija