Posebno priznanje i pohvala PGŽ za tematske „frankopanske“ slikovnice

Na upravo završenom 16. natječaju za najbolju hrvatsku slikovnicu „Ovca u kutiji“ posebno priznanje i pohvala stiže u Primorsko-goransku županiju. „Knjiga u centru“, organizator ove prestižne književno-likovne nagrade, dodijelio je posebnu pohvalu Primorsko-goranskoj županiji i projektu Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana za popularizaciju hrvatske slikovnice u 2020.godini i to za iznimno zanimljiv serijal od 8 tematskih slikovnica koje je ilustrirala Margareta Peršić, a tekst napisao Velid Džekić.

 

Na dodjeli ove nagrade putem zooma, naglašeno je kako se organizatori nadaju da će i druge županije inspirirane ovim PGŽ projektom i same krenuti u slične aktivnosti u koje su uključene i slikovnice. Na ovaj natječaj konkurirati se moglo sa slikovnicama čiji su i tekst i ilustracije prvi put objavljene u razdoblju od listopada 2019. godine do listopada 2020. godine.

Pokrovitelji nagrade su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Zagreb. Nagrade stručnog i dječjeg žirija, plakete finalistima te posebna priznanja „Crne ovce“ bit će naknadno uručeni.

Od struke pohvaljeni serijal tematskih „frankopanskih“ slikovnica bit će i motiv kalendara Primorsko-goranske županije za 2021. godinu, tako da će po prvi put ovaj dugogodišnji projekt PGŽ biti posvećen djeci.

Kategorija