Požar u frizerskom salonu zatvorio sud i gruntovnicu

Trgovački sud i gruntovnica u Rijeci zatvoreni zbog požara, s radom nastavljaju idući tjedan.

 

Požar koji je u nedjelju ujutro buknuo u frizerskom salonu u Zadarskoj ulici u Rijeci osim znatne materijalne štete ostavio je i posljedice u obliku privremenog zatvaranja ureda Trgovačkog suda i Zemljišnoknjižnog odjela. 

Kako nam govori predsjednica Trgovačkog suda u Rijeci Ika Mohorović dogodila se izuzetno velika šteta za Trgovački sud međutim u zgradi nema nikakve štete. Ništa od spisa nije izgorjelo, sve je sačuvano, jedino je zadimljenost bila velika u zgradi suda.

Utješna je to vijest za građane koji ipak ne moraju strahovati za sudske predmete i zemljišne čestice, budući da se Zemljišnoknjižni odjel Općinskog suda u Rijeci nalazi u istoj zgradi. 

 - Najveća se šteta odnosi na elektroinstalacije, radovi su u tijeku, a ja sam 20. siječnja donijela odluku da sud neće raditi, isto tako i predsjednica Općinskog suda u Rijeci – rekla je za Kanal Ri Ika Mohorović.

Građanima je u razdoblju dok se ne dovrše radovi ponuđena alternativa.

 - U odnosu na Zemljišnoknjižni odjel, izvodi iz zemljišnih knjiga mogu se podignuti u bilo kojoj gruntovnici, a isto tako što se tiče izvoda iz sudskog registra kod bilo kojeg javnog bilježnika ili na bilo kojem trgovačkom sudu – objašnjava Ika Mohorović.

Na otklanjanju posljedica požara ubrzano se radi pa se očekuje kako bi i trgovački sud i gruntovnica s radom mogli nastaviti već početkom idućeg tjedna.