Predstavljan je novi identitet Jelenja kao turističke destinacije koja svim svojim posjetiteljima nudi sadržaje za sva osjetila

U Turističkoj zajednici Općine Jelenje marljivo se radi na promociji i uzdizanju jelenjskog kraja upravo u turističke svrhe. Ogroman potencijal kojeg posjeduje, nastoji se iskoristiti u smislu novog proizvoda od kojeg u Jelenju u budućnosti očekuju dobre rezultate. Predstavljen je tako novi identitet Jelenja kao turističke destinacije koja svim svojim posjetiteljima nudi doživljaje za sva osjetila. 

Turistički brend nazvan „Visit Jelenje“ kreiran je u smjeru kojim već neko vrijeme ide i Hrvatska turistička zajednica te kampanja „Croatia 360“.

A to znači – nova internetska stranica visitjelenje.hr, kao i nova kontakt-adresa elektroničke pošte info@visitjelenje.hr. Na tim će mjestima svi oni koji namjeravaju posjetiti neke od lokaliteta u Jelenju dobiti sve informacija o atrakcijama i odgovore na sva eventualna pitanja.

Osim osmišljavanja, opremanja i pokretanja novih audiovizualnih rješenja, koja uključuju i novi logotip Turističke zajednice Općine Jelenje, krenut će se u skoro vrijeme i s postavljanjem tabli o podacima svih znamenitosti na području Jelenja. U fokusu je navedeni logotip koji sadržava Rječinu, simbol jelena te Gašparov mlin, najznačajniju turističku atrakciju jelenjskog kraja.

Počeci organiziranog turističkog djelovanja u Jelenju datiraju iz 2009. godine, a na novi iskorak u smislu dodatne prezentacije tog područja može potaknuti i slogan „Inspirirani baštinom“. Upravo je baština jedna od temeljnih vrijednosti, na ponos svih žitelja Općine. No da se gostima i svima onima koji će to tek postati lakše snaći, platforme „Visit Jelenje“ nude sve na jednom mjestu. Uz popis smještajnih kapaciteta, kao i njihov detaljan opis opremljenosti, u ponudi je i kalendar događanja na području Općine, odnosno bogata fotografska i videozbirka svih lokaliteta.

Posebnost internetske stranice je i maksimalna prilagodljivost slabovidnim osobama, odnosno kompatibilnost sa svim uređajima – od računala i tableta do pametnih telefona. Putem tih medija može se posegnuti i za Instagram kanalom istog naziva, „Visit Jelenje“. Sve fotografije iz Jelenja su i tamo na jednom mjestu. Međutim, ni tu nije kraj. Cjelokupan sadržaj stranice u nadolazećim bi tjednima trebao zaživjeti i na engleskom jeziku. To će Općini Jelenje dati novi prozor u svijet, u kojem svakako ima što ponuditi onima koji će doći na kratak predah ili višednevni odmor u netaknutoj prirodi jelenjskog kraja