Predstavljanje drevne indijske borilačke vještine Kalaripayattu.  

U Rijeci se predstavlja drevne indijska borilačka vještina Kalaripayattu. Rijetka je to prilika da se doživi ta vještina, a predstavljanje se održava u subotu 22. veljače u 18 sati i 30 minuta u Dvorani kulture Joga u svakodnevnom životu na adresi Spinčićeva 2. Sve je organizirano u suradnji sa Veleposlanstvom Indije u Hrvatskoj. Ulaz je slobodan.

Kalarippayattu - borilačka vještina Kerale

Kalaripayattu je drevna indijska borilačka vještina koja svoje korijene vuče iz indijske države Kerala. Smatra se majkom svih borilačkih vještina i jedna je od najstarijih na svijetu. Sastoji se od tjelovježbe, oružane i nenaoružane borbe, kontrole disanja, meditacije, poznavanja vitalnih točaka na tijelu i znanja ayurvede.
Južni stil ove vještine biti će nam predstavljen od strane Agasthyar Sidda Marma Kalari Sanghom škole iz Kerale, pod vodstvom učitelja Gurukkala Gliston Prakasha. Južni stil Kalaripayattua potiče od spisa čuvenog rishija Agasthyae i spisa znanih kao 'thaliyola granda'.

Učenici škole Kalaripayattua uče se ovoj posebnoj borilačkoj vještini kao načinu života sa razvijanjem susosjećanja prema svojim suborcima kao i prema zajednici.

 

 

Kategorija