Prekoračio brzinu za gotovo sto kilometara

Prekoračio brzinu za gotovo sto kilometara

 

Jučer, 17. lipnja nešto poslije 15 sati posadu policijskog presretača kod tunela sv. Kuzam pretekao je motocikl, koji se kretao u smjeru Hreljina i na kojem je uočeno da je dio registracije prekriven naljepnicom. U namjeri zaustavljanja vozača motocikla policijski službenici posade policijskog presretača uporabili su svjetlosne i zvučne znakove za zaustavljanje, na koje se vozač oglušio te je nastavio vožnju povećavajući brzinu kretanja motocikla.

Izmjerena je brzina kretanja spomenutog motocikla od 192 do gotovo 200 km/h, iako je na toj dionici auto-ceste A7 brzina ograničena na 100 km/h.

 

Vozač se nije zaustavljao već je na čvoru Hreljin skrenuo prema DC-501, u smjeru Oštrovice, povećavajući razmak između svog vozila i presretača. Kako ne bi ugrozili sigurnost prometa policijski službenici prestali su s uporabom zvučnih i svjetlosnih znakova te usporili vožnju presretača.

 

Nastavljajući vožnju u smjeru kojim je skrenuo vozač motocikla, posada presretača je nakon određenog vremena naišla na prometnu nesreću te su osigurali mjesto događaja i izvijestili hitnu pomoć. Utvrđeno je da je u prometnoj nesreći sudjelovao vozač ranije navedenog motocikla, 47-godišnji hrvatski državljanin. Očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo zbog brzine neprilagođene uvjetima i stanju kolnika te je vozač u zavoju izgubio nadzor nad motociklom, izletio izvan ruba kolnika i udario u zaštitnu ogradu. Vozaču je liječnička pomoć pružena u KBC Rijeka, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen (prijelom noge).

 

Zbog počinjenja prometnih prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama (nepostupanje po znakovima policije za zaustavljanje i nepropisna brzine), protiv 47-godišnjeg vozača će biti podnijet optužni prijedlog, a zbog sumnje na krivotvorenje registracijske pločice bit će provedeno kriminalističko istraživanje.

 

Obzirom na očekivani povećani obim prometa policija će u narednim danima intenzivno nadzirati brzinu kretanja vozila i činjenje težih prometnih prekršaja, posebice onih koji dovode do prometnih nesreća s težim posljedicama. Stoga se i ovom prilikom pozivaju vozači, ali i ostali sudionici u prometu, na dosljedno poštivanje prometnih propisa.

 

Kategorija