Pripreme za turističku sezonu ŽLU Opatija–Lovran-Mošćenička Draga

Županijska lučka uprava Opatija–Lovran-Mošćenička Draga pokretanjem uređenja i sanacije lučkog područja intenzivno radi na pripremama za nadolazeću turističku sezonu. 

 

Radi se o najnužnijim sanacijama u zadnjem nevremenom oštećenih dijelova luka Opatija, Volosko i lučice Dražica. Također unatoč preprekama vezanim uz novonastalu situaciju s koronavirusom nastavljeno je s izvođenjem radova na dogradnji luke u Mošćeničkoj Dragi  što predstavlja najveće  ulaganje u lučko područje u povijesti ove Lučke uprave. Vrijednost projekta s PDV-om iznosi 8.839.671,48 kn i za sada je osigurano oko 65% sredstava za realizaciju projekta.

„Unatoč situaciji s koronavirusom koja je za prioritet nametnula neke druge teme i financiranja, dajemo sve od sebe kao bi osigurali financijska sredstva s kojima bi investiciju priveli kraju. Za sada se radovi nesmetano odvijaju uz kraće zastoje prouzrokovane vremenskim neprilikama koje uzrokuje valovito more po kojem je nemoguće izvoditi radove“ rekao je ravnatelj ŽLU Fernando Kirigin.

Organizacija rada Županijske lučke uprave Opatija-Lovran-Mošćenička Draga je sukladno preporukama prilagođena novonastalim uvjetima vezanim uz epidemiju koronavirusa. Veći dio poslova vezanih uz gradnje, sanacije, uređenja i obilaske lučkih područja nije moguće obavljati od kuće već je potrebna prisutnost na licu mjesta. „Već je ustaljena praksa da djelatnici Lučke uprave u vansezonskom dijelu godine koriste godišnje odmore jer u sezoni, kada ima najviše posla, zbog malog broja djelatnika u Lučkoj upravi to nije moguće. Tako je i sad, ništa se nije promijenilo osim što se strogo poštuju propisani uvjeti zaštite od koronavirusa“ ističe Kirigin.

Zbog projekata koji se provode duž cijelog lučkog područja i novonastale situacije vezane uz koronavirus pohvalio je čestu i dobru komunikaciju s jedinicama lokalne samouprave.