RIJEČKI NOVI VAL na CD-ima

Riječki Novi val, prvi potpuni dokument riječke glazbene scene od pojave punka 1977.

Riječki Novi val, prvi potpuni dokument riječke glazbene scene od pojave punka 1977. godine do kraja 80-ih, ugledao je svijetlo dana. Riječ je o antologijskom box setu s tri CD-a i knjižicom, u čijem su stvaranju sudjelovali svi izvođači, fotografi i novinari tog riječkoga razdoblja.
Dugo pripremano izdanje antologije riječke scene uključuje sve važnije izvođače riječkoga punka i novog vala te sve bitne pjesme od kojih su neke bile objavljene, dok druge nisu, ali su kroz koncerte dobile kultni status. Projekt je financijski podržao i Grad Rijeka. Ponosan sam što je ovakva glazbena scena nastala u Rijeci, naglasio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Vojko Obersnel.
Na mostu kod Konta, kultnom mjestu okupljanja riječke kulturne i glazbene scene, danas je snimljena zajednička fotografija sudionika Novog vala. Box set Riječki novi val danas će doživjeti i svoju koncertnu promociju u Dvorani mladosti. Po prvi puta nakon nekoliko desetljeća na pozornicu će stati legendarni Parafi, Termiti, Pankrti uz goste Umjetnike ulice te grupe Grč, Ogledala i Diskurzi. Cijena ulaznice za koncert koji počinje u 20 sati iznosi 90 kuna.
 
 
Autorica: Adriana Stojanov

Kategorija