Rijeka - Osijek 1:0

Nogometaši Rijeke pobijedili su Osijek 1:0 u utakmici 23. kola Hrvatski telekom Prve lige.

Nogometaši Rijeke pobijedili su Osijek 1:0 u utakmici 23. kola Hrvatski telekom Prve lige.

Ključni trenutak utakmice dogodio se već u 11. minuti. Raspopović je ponovo ubacio s desne strane, Andrijašević kratko prenio loptu, a Gorgon poentirao glavom - 1:0!

Rijeka je prijetila u 11. minuti. Raspopović je ubacio, lopta je pored nekoliko igrača i nekako došla do Lončara na drugoj strani kaznenog prostora, ali snažan udarac nije bio opasnost za vrata Osijeka. Bila je to najava onog što je uslijedilo u istoj minuti.

Gosti su brzo uzvratili u 18. minuti, Kleinheisleer je lijepo ušao s desne strane u kazneni prostor i pokušao pronaći nadolazećeg Mancea, ali Velkovski je odličnom reakcijom očistio opasnost.

U tom periodu treba još izdvojiti pokušaje Ndockyta (21') za Osijek, odnosno Halilovića (25'), ali u oba slučaja nije bilo preciznosti.

Nova prilika za bijele stigla je u 26. minuti. Smolčić je lijepo donio loptu za Andrijaševića koji si je otvorio prostor na 18 metara, ali udarac je išao ravno u ruke vratara Ivušića.

Osijek je najbliže golu stigao u 36. minuti. Pandur nije dobro procijenio jednu dugu loptu, Ndocyt je bio brži i prebacio vratara Rijeke na rubu kaznenog prostora, ali Smolčić je bio na mjestu i spriječio da lopta ode u gol.

U samoj završnici prvog dijela Rijeka pritisnula Osijek. U 43. minuti Lepinjica je sjajno izbacio Raspopovića koji je gurnuo u sredinu kaznenog prostora, ali Škorić je bio ispred Gorgona i spasio siguran gol.

Rijeka je drugo poluvrijeme otvorila lijepim udarcem Štefulja koji je završio u rukama Ivušića.

Osijek je postajao sve opasniji kako je utakmica odmicala, ali bez izrazitih prilika. Na drugoj strani Pires je dvaput povukao kontru, ali udarci Lončara iz slobodnog udarca odnosno Gorgona kao plodovi tih akcija nisu dali rezultata.

Osijek je ujedno u 89. minuti ostao s igračem manje nakon što je Mile Škorić zaradio isključenje zbog prekršaja na Pavičiću.

 

HNK RIJEKA

 

 

Kategorija