Rotary klub Rijeka donirao tisuću FFP3 maskica riječkoj bolnici

Još jedna vrijedna donacija riječkih rotarijanaca

Rotary klub Rijeka donirao je Kliničkom bolničkom centru Rijeka tisuću respiratornih maskica FFP3 vrijednih preko 43 tisuće kuna. Donaciju je uručila predsjednica kluba Ankica Šajbić Šukunda, a u ime KBC-a preuzela voditeljica Bolničke ljekarne KBC-a Rijeka gđa. Dijana Dragičević.

U dogovoru s upravom KBC-a kao predmet donacije i ovoga puta je odbrana zaštitna oprema kako bi se u što većoj mjeri pridonijelo sigurnosti zdravstvenih djelatnika jer zdravlje ljudi je na prvom mjestu: "Posljednji događaji u Zadru trebaju nam biti pouka da se ne smijemo opustiti. Virus je i dalje među nama i s njime moramo naučiti živjeti, pridržavajući se mjera fizičke distance i koristeći zaštitnu opremu. FFP3 maska ​​smatra se najsigurnijom maskom respiratora prema FFP sustavu i pruža najviši stupanj zaštite koji se može postići respiratornom maskom. To je naročito važno za zdravstvene djelatnike koji su svakodnevno izloženi riziku od zaraze, zato je i ova donacija namijenjena upravo njima", istaknula je predsjednica RC Rijeka Ankica Šajbić Šukunda.

Pored velike zajedničke aktivnosti hrvatskih Rotary klubova u kojoj su u 29 zdravstvenih ustanova širom Hrvatske postavljene termovizijske kamere, ovo je treća samostalna donacija RC Rijeka zdravstvu u 2020. godini. Sredinom ožujka Klinici za anesteziologiju na Kantridi kupljena su kolica za prijevoz pacijenata vrijedna 20 tisuća kuna, a u travnju je klub osigurao preko tisuću zaštitnih vizira Kliničkom bolničkom centru Rijeka i Domu zdravlja Primorsko-goranske županije.

Kategorija