Sa 19 godina prijavljen za 13 kaznenih djela razbojništva, krađe, iznudu…

 Sa 19 godina prijavljen za 13 kaznenih djela. Prijavljen za razbojništva, krađe, iznudu…

 

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka u suradnji s policijskim službenicima Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske i I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio trinaest kaznenih djela.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je navedena kaznena djela počinio u razdoblju od siječnja do studenoga prošle godine na području Rijeke i Kostrene.

Sumnja se da je u više navrata uporabom sile i prijetnje prema oštećenom hrvatskom državljaninu, kao i članovima njegove obitelji te oduzevši mu i ograničivši kretanje, od njega otuđio ili iznudio novac, otuđio mu raznu odjeću i druge predmete te mu omogućio korištenje marihuane.

Isto tako, sumnja se da je uz prijetnje od druge dvojice hrvatskih državljana otuđio novac, mobitel i druge predmete, dok je uz prijetnju prema zaposlenicama dvije trgovine otuđio novac i cigarete. Nadalje, na naročito drzak način hrvatskoj državljanki je iz ruke istrgnuo ruksak s novčanikom, dokumentima i drugim predmetima u njemu.

 

Osim navedenoga, policija ga sumnjiči i za krađe tri osobna vozila: Mazde, Mercedesa i Opela, koja su naknadno pronađena, za krađu novca iz blagajne u trgovini te satova, zaštitnih maski za mobitele i drugih predmeta iz trgovine u sklopu jednog od riječkih trgovačkih centara.

Kaznenim djelima oštećeni su hrvatski državljani, obrt iz Rijeke i tvrtke sa sjedištem u Rijeci i Omišu. Sveukupna materijalna šteta nastala navedenim kaznenim djelima cijeni se na oko 268.000 kuna.

 

Osumnjičeni 19-godišnjak je kazneno prijavljen za pet kaznenih djela razbojništva, četiri krađe te za tešku krađu, iznudu, protupravno oduzimanje slobode i omogućavanje trošenja droga te predan pritvorskom nadzorniku.

 

Kategorija