Skulptura brojača dobila novo ruho

Brojač je oslikan motivima pasa i mačaka koji u ideji autora Slavena Kosanovića Lunara personificiraju ljude

Nakon što je odbrojala posljednje sekunde do trenutka kada je Rijeka postala Europska prijestolnica kulture skulptura brojača zasjala je novim sjajem. Brojač je oslikan motivima pasa i mačaka koji u ideji autora Slavena Kosanovića Lunara personificiraju ljude.

“One su na jedan pojednostavljen način predstavljene kroz kolorit koji varira od toplih do hladnih boja. Tu zapravo uvijek pokušavam napraviti neku kompoziciju s tim i dobiti nekakvu igru toplog i hladnog, isto tako s raspoloženjima u njihovim licima, izrazima” - naglasio je umjetnik.

Amsterdam, Atena, Berlin, London, Sydney i Tokio samo su neki od gradova u kojemu se nalaze djela ovog poznatog grafiti umjetnika, koji sa sebe kaže da je samo čovjek koji crta.

“Osnovni alat mi je papir i olovka od kad sam bio mali, i zadnjih 30-ak godina se zapravo bavim malo većim formatima to sam krenuo još krajem osnovne škole i u jednom trenutku su me privukla ta okomita platna”.

Najnoviji uradak zagrebačkog umjetnika i dalje je posvećen projektu EPK, pa njemu u čast nosi naziv Luka različitosti ali na esperantu.

“Esperanto iz razloga što mislim da je to bila jedna jako lijepa ideja, mislim I dalje je lijepa I svakako plemenita jer stoji kao neka intencija ljudi da međusobno komuniciraju na jeziku koji je neutralan” otkrio je Lunar.

Lunar je u Rijeci već i ranije radio i kako kaže, uvijek se rado vraća. Sljedeći projekt na kojem će ovdje raditi, Rijeka murala, također je vezan uz EPK a na rasporedu je u srpnju.

 

Kategorija