Socijalnoj samoposluzi prijeti nestašica hrane

U vrijeme kada svi rade zalihe, iz Socijalne samoposluge pozivaju da se jedan dio preusmjeri i potrebitima. Obavještavaju da svi koji žele pomoći sutra mogu doći u Tower centar gdje će se do 18 sati skupljati namirnice. Na broj 097/636-3946 može se dogovoriti preuzimanje kod kuće.

U Socijalnoj samoposluzi “Kruh sv. Elizabete” uskoro bi moglo ponestati hrane.

“Trenutno je u supermarketima manji broj građana koji kupuju hranu i zbog toga su i naše donacije puno manje”- otkriva volonterka Nela Pujić.

Njena kolegica Elida Verunica pokazuje na police.

“Za sad su pune, ali to neće trajati dugo. Podjela kreće sljedeći tjedan. Samo prvog dana će otići negdje 100 litara mlijeka, 100 kilograma šećera, isto tako i ulja i brašna tako da će se police svakako brzo isprazniti, već prvi dan.” naglašava Verunica.

U vrijeme kada svi rade zalihe, iz Socijalne samoposluge pozivaju da se jedan dio preusmjeri i potrebitima.

“Naši korisnici ne mogu raditi nekakve zalihe za naredne dane pa se nadam da će naši sugrađani i dalje donirati namirnice, da bude dovoljno za svih, a prilika za to pruža im se već ove subote.” - otkrila je Nela Pujić.

“Ovim putem obavještavam ljude da u subotu mogu doći u Tower centar gdje ćemo do 18 sati skupljati namirnice. Ukoliko nisu u mogućnosti doći, mogu se javiti na broj 097 6363946 pa ćemo dogovoriti preuzimanje.” - izvjestila je volonterka Elida Verunica.

Iz samoposluge napominju kako postoji mogućnost kupnje namirnica i u drugim dućanima, a koje vrijedni volonteri na telefonski poziv mogu i pokupiti.

Kategorija