Sporazum o kupnji novoga vatrogasnog vozila

U prostorima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Halubjan danas je potpisan Sporazum o sufinanciranju nabavke novoga vatrogasnog vozila za potrebe DVD-a Halubjan.

Riječ je o navalnom vatrogasnom vozilu vrijednom 2.220.150,00 kuna, a sredstva za nabavku osigurala je Općina Viškovo. To je vozilo koje nam je nužno za obavljanje vatrogasne djelatnosti i njime će se povećati operativna spremnost društva, ali indirektno i razina zaštite svih mještana Općine Viškovo. Ovo nam je vrlo važan dan u razvoju našeg društva te se još jednom zahvaljujem načelnici Općine Viškovo Sanji Udović što je prepoznala potrebe DVD-a i osigurala proračunska sredstva za ovu investiciju, rekao je predsjednik DVD-a Halubjan Sanjin Blažević.

Riječ je o navalnom vatrogasnom vozilu s momčadskom kabinom za 6 osoba. Bit će nadograđeno srednjetlačno i visokotlačnom centrifugalnom pumpom, kompletnom opremom za gašenje objekata i infrastrukture, a služit će i kao kombinirano vozilo za spašavanje. Nakon postupka javne nabave, kroz nekoliko mjeseci očekuje se potpis Ugovora s odabranim ponuditeljem dok bi samo vozilo vatrogascima bilo isporučeno polovicom 2021. godine.

Općinska načelnica Sanja Udović istaknula je kako je zadovoljna što je došlo do potpisa ovog Sporazuma. „Osim ovog Sporazuma, moram istaknuti da godišnje financiramo rad DVD-a s preko 700 tisuća kuna kako bismo osigurali uvjete za rad DVD-a, budući da ovo društvo izuzetno cijenimo i prepoznajemo kao partnera jer imaju izuzetno značajnu ulogu u smislu zaštite i sigurnosti naših mještana, njihove imovine, ali i imovine Općine Viškovo. Općina Viškovo razmišlja dugoročno pa smo u suradnji s DVD-om Halubjan intenzivno krenuli s pripremama za prijavu na natječaj Lokalne akcijske grupe Terra Liburnia - Tip operacije 3.1.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”. Naziv projekta je: „Ulaganje u naprednu informacijsko-komunikacijsku tehnologiju i elektro-energetsku opremu DVD-a Halubjan“. Drago mi je što DVD Halubjan, osim zadaća definiranih Zakonom o vatrogastvu, djeluje puno šire od toga pa se oni osim osnovne djelatnosti bave dobrovoljnim i humanitarnim radom. Istaknula bih i pohvalila njihov rad jer su unazad nekoliko godina kvalitetno krenuli s radom s najmlađima pa educiraju i pripremaju sljedeće generacije koje će se uključiti u rad DVD-a, a mnogi su mladi, zahvaljući radu DVD-a, vatrogastvo prepoznali kao svoj profesionalni poziv“, naglasila je općinska načelnica.

Kategorija