Sve je lakše uz glazbu...Donosimo vam priču saksofonista s Kozale Davora Krmpotića

GLAZBOM PROTIV KORONAVIRUSA

I dok Rijeka miruje u izolaciji a na ulicama samo tišina, Kozalom odjekuju zvuci saksofona. U danima karantene, mladi saksofonist Davor Krmpotić odlučio je svoje susjede počastiti glazbom, i to uz melodije popularnih blues, jazz i soul skladbi.

DAVOR KRMPOTIĆ: 

Pa kako je saksofon jako glasan instrument a moram bit doma, izgubio bi jako puno vremena ne svirajući a stvarno želim napredovat u svom instrumentu. Pa da nije samo suhoparno u sobi samo neke vježbice, odlučio sam staviti prateću glazbu pa malo na balkon izaći, možda se nekom svidi ne znam a opet ja vježbam uz to. Govori nam Davor. 

Dobra je vijest da je Davorova pozornica na 18. katu, pa se zvuci saksofona šire nadaleko. No govori nam kako nažalost ima i negativnih reakcija, neki se susjedi žale, no većina ih je sretna što ima Davora u susjedstvu.  Za sve one koji uživaju u zvukovima saksofona u vrijeme koronavirusa Davor Krmpotić svira poznate skladbe a voli i improvizirati.

U ta tri dana svirao sam malo jazz, blues, funk I tako to, I malo housa improvizacije, ako nemam baš neke inspiracije stavim house I onda improviziram na to jer dobro se slaže saksofon. Priča nam mladi glazbenik, a sviranje je zavolio još u osmom razredu, i to uz gitaru da bi prije 3 godine prešao na saksofon. Od tada često nastupa i to ne samo na balkonu stana. Kaže glazbenik koji ima i bend koji se zove Splash. Uz njega u bendu su i Deni Gulia na bubnjevima, Ivo Sekso bas te Marko Štalikar gitara. Sviraju u Bačva pubu petkom ii svaku drugu subotu pa poziva sve kada ovo prođe da svrate i uživaju u glazbi. 

Davor saksofonom krati vrijeme u izolaciji a to će nastaviti raditi još neko vrijeme, točnije barem dok se ne otvore škole budući da mladi saksofonist radi kao profesor tjelesnog u Sušačkoj gimnaziji.
 

Kategorija