Svečano otvorenje Izraelsko – Hrvatskog parka prijateljstva

Prijateljstvo između Veleposlanstva Izraela i Grada Crikvenice, započeto u ožujku ove godine, okrunjeno je svečanim otvorenjem Izraelsko-Hrvatskog parka prijateljstva.

 

U uredu gradonačelnika Grada Crikvenice upriličen je danas svečani prijem za Veleposlanika Izraela g. Ilana Mora. Tom prigodom, g Ilan Mor čestitao je gradonačelniku Rukavini na osvojenom još jednom mandatu na nedavno održanim lokalnim izborima te mu zaželio mnogo uspjeha u njegovom daljnjem radu, kao još mnogo uspješnih projekata.

Nakon kratkog sastanka, Veleposlanik Mor i gradonačelnik Rukavina, zajedno sa svojim suradnicima uputili su se na lokaciju buduće agrozone (šetnica Kačjak – Perhati), gdje su simbolično zasadili jedno stablo masline i otkrivanjem table svečano otvorili park prijateljstva Izraela i Grada Crikvenice.

Sama ideja parka prijateljstva i sadnje stabala izrodila se iz suradnje Veleposlanstva Izraela i Grada Crikvenice, prilikom planiranja obilježavanja Dana planeta zemlje, koji se nažalost zbog nepovoljne epidemiološke situacije u travnju nije mogao održati, kao ni popratne aktivnosti.

Stoga je, u znak prijateljstva, na području buduće agrozone posađeno ukupno 15 stabala maslina, od kojih je 12 pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Izraela, a još 3 stabla zasadio je Grad Crikvenica.

G. Ilan Mor izrazio je zadovoljstvo suradnjom Veleposlanstva i Grada Crikvenice i zahvalio domaćinima na dosadašnjim aktivnostima.

„Drago mi je što imamo priliku još jednom ugostiti Veleposlanika Izraela u Republici Hrvatskoj g. Ilana Mora i što je naše prijateljstvo i suradnja urodilo sadnjom ovih stabala maslina, koje su oplemenile ovaj fenomenalni prostor“ izjavio je gradonačelnik Rukavina.