Testiranja turista na otocima

Na Kvarnerskim otocima najviše se testiraju turisti iz Italije i Austrije, ukupno u Rijeci i na otocima u protekla 24 sata testirano je 350 osoba, svi testovi bili su negativni. Ispred Turističke ambulante Doma zdravlja u gradu Krku poprilična gužva. Krenulo je testiranje na koronavirus na vlastiti zahtjev, namijenjeno prvenstveno turistima.

 

Većinom se testiraju Talijani i Austrijanci kojima su njihove države predvidjele da moraju imati negativan test ili naši državljani koji se na posao vraćaju u Austriju ili Italiju. Istaknula je Maja Sormilić, stručna suradnica NZZJZ PGŽ-a ispostava Krk

Među njima i bračni par iz Austrije. Jutro zadnjeg dana godišnjeg odmora, umjesto na plaži, proveli su ispred turističke ambulante.

 

TILA, Njemačka: 

Vraćamo se u Austriju, I zato smo morali doći ovdje na testiranje. Cijena testa je prihvatljiva. Proveli smo na Krku 12 dana, bilo je predivno.

 

Godišnji odmor gotov je i za Alana i njegovu obitelj.

 

ALAN, Austrija: 

U četvrtak krećem raditi I želim na poslu pokazati kako je sve u redu. S obitelji sam na Krku proveo šest dana, bilo je odlično.

 

U prvi dan testiranja na otoku Krku, napravljeno je oko 50 testova, a testirati se može od od ponedjeljka do petka od 8 do 11 sati. Potrebna je najava ili telefonom ili mailom. Cijena testiranja je 698 kuna, a nalaz je gotov unutar 24 sata. Rezultati se dobivaju mailom i to na engleskom i hrvatskom. 

Uz Krk, testiranje je moguće I na otocima Cres, Lošinj i Rab. U protekla 24 sata, na otocima i u Rijeci testirano je gotovo 350 osoba. Od ukupnog broja testiranih, oko 80 posto su turisti i svi su negativni.

 

 

 

Kategorija