Tragedija na automotodromu Grobnik, poginuo sudac: Evo što kaže očevidac

Na međunarodnoj utrci Nagrada Hrvatske na automotodromu Grobnik - smrtno je stradao sudac utrke. Nesreća se dogodila na Zagrebačkom zavoju, a vozač koji je sudjelovao u nesreći je poljski državljanin.

Tragedija na grobničkoj pisti. Tijekom natjecanja Nagrada Hrvatske došlo je do nenadanog izlijetanja natjecateljskog vozila sa staze koji je punom brzinom udario u zaštitnu ogradu iza koje su se nalazila sudačka mjesta. Vozilo je udarilo dvoje sudaca, muškarca i ženu. Muškarac je nažalost podlegao teškim ozljedama.

- “Sportski organi, nadležne institucije, policija kao i zdravstveni organi, utvrđuju sve relevantne činjenice. Taj posao je pri kraju i tek po utvrđivanju svih relevantnih činjenica moći ćemo se obratiti javnosti” - rekao je predsjednik Odbora za autosportove Hrvatskog auto i karting saveza, Dragan Serden.

Nesreća se dogodila na Zagrebačkom zavoju, a vozač koji je sudjelovao u nesreći je poljski državljanin. Uvjeti na cesti, prema riječima Serdena, bili su dobri. Na automotodromu, zatekli smo jutros jednog od sudionika utrke.

 - Pomislio sam da je pukla guma. Na kraju sam vidio da nije, pista je bila jako prljava, rekao je Max Liguori, natjecatelj iz Mađarske.

Službene procjene o brzini kojom se kretao vozač još nema, no prema odokativnoj procjeni očevidaca, automobil se kretao brzinom od oko 120 km/h.

 - Bile su tri osobe, jasno sam ih vidio. Jedna je zbog udarca odletjela 4 do 5 metara unazad i izgubila svijest. Odmah sam pomislio da je u životnoj opasnosti ili mrtva zbog siline udarca, dodao je Liguori.

HAKS se oglasio priopćenjem u kojem izražavaju sućut obitelji, odlukom njihove sportske komisije utrka je otkazana.

Kategorija