Tragedija na Krku: Poginuo poznati vinar Franjo Toljanić, otac 12-ero djece

U teškoj prometnoj nesreći kod Vrbnika poginuo je poznati vinar Franjo Toljanić. Do nesreće koja je šokirala Hrvatsku došlo je u 19,40 sati u Vrbniku, kad je Toljanić iz još nepoznatih razloga pao s motocikla i, nažalost, na mjestu preminuo.

Franjo Toljanić utemeljio je vrbničku vinariju Gospoja prije 25 godina, a za svoja je vina dobio brojna priznanja. Obiteljski posao sa žlahtinom počeo je još 1987. godine, a u tadašnjem pansion počeo je raditi još kao tinejdžer. Restoran i vinariju su izgradili 1995. godine, a kasnije i novi vinarski kompleks na ulazu u Vrbnik. Franjo Toljanić je 2016. godine otvorio i prvi hrvatski vinotel, butik hotel Gospoja.

Toljanić je za svoj rad dobio brojne nagrade, među kojima se posebno ističe priznanje za menadžera 2018. godine u izboru Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika.

Franjo Toljanić poginuo je u 48. godini života, a ostavio je iza sebe dvanaestero djece i veliku prazninu svima onima koji su ga poznavali, brojni se njegovi prijatelji opraštaju danas od njega, a jedan od njih Nedo Pinezić na svom je Facebook profilu napisao:

"Nije imao ni vile ni jahte ni luksuzne automobile, ništa čime bi ugodio sebi. Vjerovao je u snagu obiteljskog zajedništva, ali i rado okupljao kolege, nesebično dijelio ideje, bio je inicijator stvaranja klastera malih obiteljskih hotela otoka Krka i potpornih djelatnosti. Svojim primjerom je pokazao kako poljoprivreda i turizam trebaju ići zajedno, “ruku pod ruku” kao nerazdvojna cjelina. Franjo je bil pravi muž i čovičina." napisao je u svojoj objavi na Facebooku njegov veliki prijatelj i suradnik Nedo Pinezić.

Kategorija