Transfermarkt: Rijeka je skuplja momčad od Hiberniana

Nakon Gzire Rijeku već u četvrtak čeka novi ispit u Konferencijskoj ligi. U 3. pretkolu Rijeka igra sa škotskim Hibernianom. Prva utakmica na rasporedu je 5. kolovoza na Easter Road stadionu u Edinburghu. Susret počinje u 20 sati i 45 minuta, a uzvrat se igra tjedan dana kasnije na Rujevici. 

Kada se dvije momčadi usporede na popularnoj web stranici Transfermarkt Rijeke je u prednosti. Momčad Gorana Tomića vrijedi nešto malo manje od 20 milijuna i 500 tisuća eura. S druge strane Škotima je procijenjena vrijednost na gotovo dva milijuna eura manje odnosno 18 milijuna i 650 tisuća eura. Najskuplji igrač Hiberniana je škot Kevin Nisbet. Procijenjena vrijednost napadača je 3 milijuna eura. U redovima Rijeke titulu najskupljih po Transfermarktu nose Robert Murić i Darko Velkovski. Oba vrijede po 2 milijuna eura. Na pola milijuna eura manje procijenjena je vrijednost Josipa Drmića. Zanimljivo momčad Rijeke ima čak 10 igrača više na transfermarktu od Hiberniana. No kada se izuzme 10 igrača s najmanjom vrijednosti u redovima bijelih Rijeka je i dalje skuplja momčad. 

Riječ je samo o procjenama, a koliko one znače na terenu najbolje znaju igrači Hajduka i Tobola. Igrači splitskog kluba vrijede više od 33 milijuna eura, a momčad koja je Hajduk izbacila iz konferencijske lige vrijedi manje od 13 milijuna eura. 

Kategorija