Traže se kuhari, konobari i sobarice...

Potražnja za sezonskim radnicima je veća nego prošle godine. Kuhari, konobari i sobarice najtraženija su zanimanja. Helena Benić sezonska je radnica opatijskog hotelskog lanca. Danas joj je prvi radni dan u prodavaonici ručno rađenih slastica od čokolade. Nije joj bilo teško, kaže, prijaviti se za posao, jer voli čokoladu, a posao je prezentacija, slaganje i pakiranje slatkih proizvoda. 

 

I Helena je samo jedna od brojnih sezonskih radnica i radnika u Opatiji jer očekuje se bolja sezona od prošlogodišnje jer svi pokazatelji idu u tom smjeru, a i telefon i mail u hotelu mnogo se više koriste nego u istom razdoblju prošle godine. Naglasio je izvršni kordinator marketinga hotelskog lanca u Opatiji Ivan Sarajlić. 

Svjesni su toga i poslodavci pa je ove godine na portalu Moj posao veća potražnja za sezonskim radnicima nego što je to bilo prošle godine. Alen Mrvac s portala Moj posao naglašava da je u prvih pet mjeseci objavljeno 1350 oglasa za slobodna radna mjesta za radnike u turizmu. Među tim oglasima najčešći su za kuhare, sobarice i konobare. 

Od ožujka je krenula sve veća potražnja za sezonskim radnicima. Na portalu Moj posao u svibnju je objavljeno gotovo 50 posto više oglasa u odnosu na isti mjesec 2019. godine.

 

 

Kategorija