Traži se veći broj muškaraca za uloge talijanskih vojnika

 

 

Poziv za sudjelovanje u dokumentarno-igranom filmu Fiume o morte!

Otvorene su prijave za sudjelovanje u novom dokumentarno-igranom filmu Fiume o Morte! riječkog redatelja Igora Bezinovića. Film se bavi D’Anunnzijevom okupacijom Rijeke, koja je trajala od rujna 1919. do siječnja 1921. godine.

Traži se  veći broj mladića od 18 do 23 godine za uloge talijanskih legionara, kao i muškaraca od 50 do 65 godina koji bi nastupali u ulogama talijanskih oficira i Gabrielea D'Anunnzija. Ideja filma je da scene tog neobičog povijesnog događaja, zabilježene u povijesnim arhivima, sto godina nakon okupacije “odglume” današnji građani Rijeke i riječke regije.

Svi zainteresirani koji bi željeli nastupiti u filmu mogu se do 1. veljače 2020. javiti na email adresu fiumeomorte@gmail.com. Dovoljno je poslati vlastitu fotografiju te nekoliko rečenica o tome zašto biste voljeli nastupiti u filmu. Ako i ne spadate u jednu od dvije navedene skupine, a željeli biste sudjelovati u filmu, slobodno se prijavite na istu adresu.

Snimanje će se odvijati u više razdoblja tijekom ove godine, a bitno je naglasiti da za sudjelovanje u filmu nije potrebno prethodno iskustvo u glumi, niti poznavanje talijanskog jezika. 
 

Stoji u priopćenju produkcijske tvrtke Restart

Kategorija