U Crikvenici ljetuju već 36 godina, nije ih spriječio ni koronavirus

U Crikvenicu se gosti redovito vraćaju, neki čak i desetljećima. Peter i Maria Schlosser u Crikvenicu dolaze punih 36 godina. Nije ih spriječila ni korona.

Nakon razdoblja neizvjesnosti, otkazivanja i crnih prognoza šetnice i plaže Crikveničke rivijere ispunili su turisti.

- Bilo je stvarno puno otkazivanja. Evo sad u ovim danima svjedočimo stvarno jednom lijepom broju turista na našoj rivijeri. Trenutno kod nas ljetuje otprilike 13 000 gostiju što je u odnosu na iste dane lanjske godine otprilike 65% - rekla je direktorica TZ Grada Crikvenice, Marijana Biondić.

Postotak je to koji bi u normalnim okolnostima, priznaju u turističkoj zajednici, jako teško prihvatili, a koji je trenutno s obzirom na situaciju itekako povoljan. Najveći broj turista čine Njemci I Austijanci, koje je privukla blizina destinacije.

Zahvaljujući bogatoj ponudi, ljubaznim domaćinima ali i dobro opremljenim plažama te ugodnom ambijentu, u Crikvenicu se gosti redovito vraćaju, neki čak i desetljećima. Peter i Maria Schlosser u Crikvenicu dolaze punih 36 godina.

- Odmah nam se svidjela Crikvenica, sve je prekrasno i zbog toga dolazimo baš svake godine. Smješteni smo, kao i uvijek kod istog privatnog iznajmljivača s kojim smo jako zadovoljni i s kojima nas veže dugogodišnje prijateljstvo. Sa sobom smo kroz godine iz Austrije doveli i puno prijatelja kojima se isto ovdje sve jako sviđa. Najveća prednost je čisto more, lijepe su i plaže. Svake godine dočeka nas nešto novo, tu je i gostoljubivost ali i izrazito ukusna hrana i piće – ispričali su nam Peter i Maria.

Bračni par Schlosser ni koronavirus nije spriječio da i ove godine posjete omiljenu im destinaciju.

- Kod nas u Austriji je što se tiče koronavirusa jako slična situacija. Mi se ne bojimo, pridržavamo se mjera, držimo distancu, peremo ruke i dezinficiramo pa smo sigurni da će i ovoga puta sve biti u redu, zaključio je Peter.