U KBC-u Rijeka koronavirusom zaraženi liječnik i medicinska sestra

U KBC-u Rijeka utvrđena su dva pozitivna testa na COVID 19. Riječ je o liječniku specijalizantu i medicinskoj sestri koji rade na lokalitetu Sušak, a kontakti su ranije poznatih pozitivnih osoba. Ipak ne treba paničariti jer, kako tvrdi ravnatelj Alen Ružić, lokalne transmisije nema.

 

“Mi smo krenuli na intenzivne preventivne mjere i testiranja te smo samo jučer proveli preko 100 testova na lokalitetu Sušak. Mogu iskazati zadovoljstvo da za sada nemamo prodora infekcije u sustav.” Rekao je Ružić

 

Rezultati testova koji su pristizali su do jučer kasno navečer jasno su pokazali da nekontrolirano širenje virusa unutar ustanove ne postoji.

 

“Ja se ovdje moram zahvaliti kolegama sa medicinskog fakulteta i posebno danas kolegama s Nastavnog zavoda jer smo organizirali s njma cjelodnevna testiranja. Budući da bolesnika kad dođe u bolnicu morate tretirati kao pozitivnog dok ne pristigne test, kolege iza Zavoda su napravile unutarnju reorganizaciju I praktički sad od jutra I preko noći rade testove za nas, što je vrlo važno u osiguranju zdravstvenog sustava za naše bolesnike” - naglasio je Ružić.

 

U KBC-u su išli i korak dalje te naručili 1000 cijepiva protiv gripe za svoje djelatnike budući da ih, kako kažu, brine sraz respiratornih infekcija i koronavirusa te se osjećaju dužni učiniti sve da tako nešto preveniraju.

 

Kategorija