U Lovranu počela gradnja POS-ovih stanova, uselit će 30 obitelji

 

Lovran će za 15 mjeseci dobiti novu zgradu s POS-ovim stanovima. Položen je kamen temeljac, a jedna od obitelji koja će tamo useliti, je ona gospođe File. 

“ Čekali smo ovo zadnjih 5, 6 godina za ove stanove, jako smo sretni, četveročlana smo obitelj. Sada gledamo upravo ovaj teren, na super je poziciji, pa se radujemo.” - rekla je File Čagalj Stojšić.

Vrijednost investicije iznosi gotovo 15 milijuna kuna. Izgradit će se ukupno 30 stanova. 

“Kod nas u Lovranu je problem jer je prosječna cijena novogradnje iznosi između 2 I pol, 3 tisuće eura po kvadratu, I to si rijetko tko može priuštiti, dok je cijena od POS-a 1300 prihvatljiva.”- rekao je BOJAN SIMONIČ, načelnik Općine Lovran.

Program društveno poticane stanogradnje omogućava ostanak mladih obitelji u Hrvatskoj, naglasio je ministar Oleg Butković koji je na svečanost polaganja kamena temeljca došao kao izaslanik Vlade. 

“ Ovo je jedan hvalevrijedan projekt, gdje će 30 novih obitelji, naći I dobiti mogućnost da mogu kupiti povlašteno stanove, I naravno to je projekt koji Vlada RH, zajedno s svim lokalnim samoupravama, već dugo vremena I financira I pomaže.” - istaknuo je Oleg Butković, ministar mora, prometa I infrastrukture.

U Hrvatskoj je ,u 18 godina koliko APN radi na poticanoj stanogradnji, izgrađeno ukupno 8322 stana, u 257 objekata u 80 jedinica lokalne samouprave diljem zemlje. 

“Što se tiče vaše županije Primorsko-goranske izgrađeno je do sad 595 stanova na 13 lokacija, od toga najviše u Rijeci, preko 200 stanova, zatim otok Krk, Cres, Mali Lošinj, I u svim manjim mjestima što se tiče županije. “ - objasnio je Dragan Hristov, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama -APN.

Općina Lovran već ima dvije zgrade s POS-ovim stanovima, koje su izgrađene 2016. godine za ukupno 16 obitelji. Novom zgradom prepolovit će se lista prvenstva koja trenutno broji 57 osoba, a u planu je gradnja još zgrada s POS-ovim stanovima. 

Kategorija