U Marinićima počela izgradnja nove javne površine

Ovih dana počeli su radovi na još jednom kapitalnom projektu u Viškovu. Riječ je o izgradnji nove javne površine u Marinićima. Investicija je vrijedna nešto više od 2 milijuna kuna s PDV-om, a radove izvodi tvrtka Goran graditeljstvo

 

 U sklopu ove investicije, u Marinićima će se neposredno uz kružni tok u središtu naselja izgraditi i obilježiti manja parking površina te riješiti pitanje oborinske odvodnje na bočnim prilazima novoj javnoj površini. Obnovit će se i javna rasvjeta te postaviti nove elektroinstalacije. U središtu nove javne površine bit će i manji pješački trg na kojem će se postaviti urbana oprema, hortikulturno urediti cijela površina. Površina će se popločiti, a obujam zahvata iznosi nešto manje od 1300 četvornih metara. Nova javna površina bit će u potpunosti prilagođena i za osobe smanjene pokretljivosti. Sve bi trebalo biti gotovo za 150 kalendarskih dana koliki je ugovoreni rok izvođenja radova. Gradilište je već u prvim danima obišla načelnica Općine Viškovo Sanja Udović zajedno s voditeljem Odsjeka za urbanizam, komunalni sustav i ekologiju Općine Viškovo Sanjinom Vrankovićem.

„Drago mi je da smanjena gospodarska aktivnost s obzirom na epidemiju koronavirusa ne utječe na izvođenje radova na brojnim velikim infrastrukturnim projektima na području Viškova. Trenutačno se na našem području odvijaju radovi na nekoliko velikih projekata ukupno vrijednih gotovo 35 milijuna kuna. Posebna vrijednost ove investicije u Marinićima je u tome što ćemo u sklopu ovih radova izvesti kompletnu pripremu za buduću mini tržnicu koja će dodatno oplemeniti novu javnu površinu. Time će mještani najvećeg viškovskog naselja dobiti sadržaj kakav dosad nisu imali, a vjerujem da će na tržnici svoj interes naći i neki od lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava za plasman svojih proizvoda. Osim toga, izgradit će se i prijeko potrebna mjesta za parkiranje, a i samo naselje će puno ljepše izgledati.“, istaknula je općinska načelnica Sanja Udović.

Kategorija