U more položen vijenac povodom blagdana sv. Nikole

 

 

Povodom blagdana sv. Nikole, zaštitnika pomoraca, ribara, putnika i djece, danas je u more ispred riječke luke položen vijenac u spomen na sve stradale i nestale pomorce.

 

Tradicionalnom polaganju vijenca u more s broda “Vid” Lučke kapetanije, nakon blagoslova i molitve za poginule pomorce, prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš, zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić, lučki kapetan Darko Glažar te vlč. Mato Berišić koordinator pastoralnih ureda i povjerenstava Riječke nadbiskupije.

 

U 13.00 sati brod „Vid“ isplovljava prema mjestu stradavanja broda Igrane ispred Kostrene te će se spuštanjem vijenca u more odati počast kostrenskim pomorcima. Molitvu će održati vlč. Ivan Stošić, župnik župe Kostrena

 

Pomorci, ribari, ljudi koji žive od mora i s morem u nedjelju 6. prosinca slave svog nebeskog zaštitnika sv. Nikolu biskupa.

Središnja proslava u Rijeci održat će se u subotu 5. prosinca. Svečano euharistijsko slavlje u kapucinskoj crkvi Gospe Lurdske na Žabici na rasporedu je u 19.00 sati i predvodit će ga fra Krunoslav Kocijan, gvardijan franjevačkog samostana na Trsatu i čuvar Trsatskog svetišta.

 

Ove se godine zbog poštivanja epidemioloških mjera tradicionalna procesija neće održati.

 

Kategorija