U Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj raste potražnja za Hrvatskom!

Interes i potražnja Nijemaca, Austrijanaca i Švicaraca za putovanjima u Hrvatsku u 2020. godini veća je za najmanje 50 posto u odnosu na godinu ranije, izvijestio je direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Austriji Branimir Tončinić.

Riječ je o rezultatima istraživanja online booking platforme Travelcircus o promjenama navika putovanja turista iz DACH regije uslijed pandemije korona virusa, odnosno turista iz Njemačke, Austrije i Švicarske.

Veliko istraživanje Travelcircusa na uzorku od gotovo 50 tisuća ispitanika još jednom potvrđuje kako je Hrvatska u ovoj vrlo izazovnoj godini zauzela poziciju vodeće turističke zemlje Mediterana, a destinacije na hrvatskoj obali i otocima svrstale su se među najtraženije inozemne destinacije DACH regije.

Prema rezultatima ovog istraživanja, u 2020. godini porastao je interes za putovanja u Hrvatsku, Njemačku, Austriju i Švicarsku, dok su pojedine, Hrvatskoj konkurentne zemlje ostvarile lošije rezultate. Naime, u cijeloj DACH regiji interes za Španjolskom i Italijom pao je za 10 posto, a samo u Austriji potražnja za Italijom, Francuskom, Nizozemskom, Švedskom i Norveškom pala je za više od 30 posto u odnosu na 2019. godinu.

Izvor: Turizam.info

Kategorija